Canon PIXMA iX6850

Nå kan du skrive ut i et stort format, men likevel til en billig pris. Skjermen er borte, og den kresne møter enkelte begrensninger. Les her hvorfor vi likevel er imponerte.

#Fotoskrivere #Canon
9.0

Det koster under 1800 kroner for å få tilgang til å skrive ut blinkskuddene sine i A3+ med iX6850, så vi kunne knapt vente på den første testutskriften. Og utskriftene er veldig flotte – spesielt sett i forhold til prisen. Vi har sjekket bildekvaliteten side om side med Canons sterke multi-skriver PIXMA MG7150, og de to stiller veldig likt. Gråtonene står rent uten tydelig fargeskjær, og det er ingen korn som forstyrrer de rene flatene. Fargene er klare og mettede, og eneste klage fra oss er at hudtoner kan bli litt for rødlige for vår smak. Det er godt jobbet med bare fem blekkpatroner.
Vi har dessuten sjekket bildekvaliteten mot den nesten tre ganger dyrere PIXMA Pro-100, som også skriver ut i A3+. Lillebroren kan skryte av en fin skarphet, men i en direkte sammenligning er det tydelig at Canon har fokusert på fargemetningen. Det gjør bildene tiltalende, men fargene er ikke helt naturlige, da de røde nyansene har en tendens til å dominere.

Lavpris med få omkostninger

Det blir skrevet ut i et godt tempo, da en side i A4 tar to minutter og 13 sekunder i beste kvalitet, mens et A3-ark gjøres på tre minutter og 45 sekunder. Støynivået er lavt og forstyrrer ikke, selv om du sitter ved siden av skriveren.
Canon har spart på en del, ved å fjerne enkelte detaljer. Først og fremst er det ingen skjerm, men alt kan enkelt styres fra programvaren som fulgte med, på datamaskinen. Du bør også være oppmerksom på at papiret kommer inn ovenfra i stedet for vannrett bakfra, så det kan gi problemer dersom en vil skrive ut på spesielt kraftig papir. Du kan bruke tykt papir som f.eks. Canon Pro Platinum.
Wi-fi er heldigvis ikke tatt vekk fra skriveren, så du kan fortsatt bruke iX6850 som husets eneste skriver, og dersom du kjøper de ekstra store XL-blekkpatronene, kan du spare rundt 30 prosent i utgifter til blekk.

Konklusjon

Du får veldig mye skriver for pengene her, for bildekvaliteten holder Canons høye nivå, og du får flotte utskrifter opp til A3+. Fargene er klare og mettede, og du må opp til noen dyrere modeller, før bilde-kvaliteten blir tydelig bedre. Den manglende skjermen er ikke en stor hindring, og du får også en glimrende wi-fi med i prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Canon