Epson Expression Premium XP-605

En fotoskriver kan godt være en flott sak som pynter opp på skrivebordet. Betjeningen av papiret er dessuten praktisk, da man har tilgang til alt fra fronten, men systemet har litt problemer.

#Fotoskrivere #Epson
8.6

Epson XP-605 er klar til kamp på få minutter. Menyen er på norsk, og den virker ganske pedagogisk. Betjeningspanelet kan klappes opp i vannrett, noe som gjør betjeningen enklere, særlig hvis maskinen er plassert nær gulvet.
Man nå likevel være oppmerksom på bare å rense dysene i XP-605 hvis det er absolutt nødvendig, da renseprosessen koster blekk. Vi renset to ganger, og det halverte innholdet i to av testmodellens fem nye blekkpatroner.
Det er godt tenkt at alle papirholderne betjenes fra fronten av skriveren, men systemet er klønete laget, da det er hele seks deler som kan tas ned eller opp, tas av eller fjernes helt, og en av skuffene kan til og med finne på å forsvinne inn i skriveren hvis man ikke er oppmerksom på det lille hakket den skal settes i.

Verdt å vente på

XP-605 skanner i en oppløsning på 1200 x 2400 ppi, som for de flestes vedkommende er tilstrekkelig. Det tar snaue 14 sekunder å skanne et A4-ark i høyeste oppløsning. Utskriftsoppløsningen er på 5760 x 1440 dpi. XP-605 tar seg forholdsvis god tid når den skriver ut fargebilder i beste kvalitet. Den brukte hele to minutter og 30 sekunder på å skrive ut et A4-bilde uten kant, men det er verdt ventetiden. De fem blekkpatronene gir detaljerte bilder med mettede, naturtro farger, pene hudtoner og flytende overganger fra lyst til mørkt i f.eks.
en kveldshimmel. Svart-hvitt-bilder har en tendens til å fremstå litt mørke og med et svakt gulgrønt stikk, men det er ikke kritisk.
Man kan velge om man vil koble til multiskriveren via usb eller wi-fi. Det er innebygd trådløst nettverk, og med Epson iPrint kan man skrive ut trådløst fra smarttelefoner og nettbrett hjemme og skrive ut hvor som helst i verden ved å e-maile dokumenter rett til skriverens unike e-mailadresse. iPrint er kompatibelt med Apple iPhone, iPad, iPod touch samt Android-telefoner og nettbrett.

Konklusjon

For en drøy tusenlapp får man med Epson XP-605 et brukbart verktøy, som i tillegg pynter opp på grunn av en fin, hvit design. Skuffeopplegget i fronten virker litt pussig, men til gjengjeld er fotoutskrifter ganske fine, og bare svart-hvite utskrifter svikter litt. Norsk menysystem og moderne tiltak som trådløs overføring av bilder via apper trekker opp på karakteren.

Spesifikasjoner

Merke
Epson