Epson expression Premium XP-810

Når XP-810 står på skrivebordet er det en elegant og presentabel skriver. Den har en lcd-skjerm som kan vippes så den passer i øyenhøyde. Den eneste ulempen er den blanke svarte overflaten som er mottagelig for støv.

#Fotoskrivere #Epson
6.9

Oppsettet forløp uten problemer, men tok sin tid. Til gjengjeld har man da også en meget allsidig maskin, som blant annet kan kobles til og fungere som faks, hvis du har fasttelefonlinje.
Skriveren har to papirmagasiner i bunnen. Her er det også en praktisk holder til den skuffen man skal bruke når man skriver ut tekst på skrivbare cd-er. Papirskuffene er imidlertid litt av et puslespill. Man kan komme til å skyve dem for langt inn, og kommer de ikke langt nok inn, sitter de på tvers av displayets vippefunksjon.
Skriveren har et behagelig støybilde, og vi målte lyden ved utskrift til å bevege seg omkring rimelige 54 decibel. Fotoutskrifter blir generelt pene med ganske høy fargemetning, men også med et svakt magenta fargestikk som gjør at spesielt varme farger ikke blir helt rene. Dessuten er overgangene marginalt mer snevre, slik at det ikke kommer så mange mellomtoner mellom lys og mørk. Den dårlige karakteren for bildekvalitet avspeiler at svart-hvitt ofte hadde fargestikk og store problemer med å gjengi nyanser i skyggene.

Konklusjon

Det er viktig å ha en skriver som kan lage flotte svart-hvite utskrifter, og det kan ikke XP-810. Det er også problemer med papirskuffene, men den er støysvak og pen.

Spesifikasjoner

Merke
Epson