Epson SureColor SC-P600

SureColor SC-P600 er Epsons nye toppmodell når det gjelder utskrifter i A3+. Det er innebygd wi-fi, en berøringsfølsom skjerm, samt en helt ny blekktype som særlig i svart-hvitt gir flotte utskrifter.

#Fotoskrivere #Epson
8.9

Epson er kjent for å ligge i front når det gjelder utskrifter i svart-hvitt, og den posisjonen
bekreftes med SureColor P600, som er Epsons nye toppmodell for fotoutskrifter i A3+.
SureColor er navnet på Epsons nye skriverserie som bruker de nye blekktypene Ultrachrome HD og Vivid Magenta, som skal skape finere overganger mellom svarte nyanser. Vi har sjelden sett så flotte og nyanserte gråtoner, hvor det også er tegning ned i de tyngste skyggene.
Skriveren bruker ni blekkpatroner, hvorav fire er forskjellige varianter av svart. Det er veldig fint at patronene inneholder 25,9 ml blekk, så man slipper å skifte blekkpatroner så ofte. Fargene Photo Black og Matte Black bruker samme fargekanal, men skriveren innstiller selv til den riktige, avhengig av om man bruker blankt eller matt papir. Det tar likevel tre minutter før skriveren er klar, og kanalen må renses hver gang, noe som dessverre koster blekk.

Liten skjerm

Det er fint at denne skriveren til A3+ har en berøringsfølsom skjerm. Den er likevel bare på 2,7 tommer, noe som gjør det vanskelig å treffe ikonene med fingeren. Det er innebygd wi-fi, som virker upåklagelig når man vil skrive ut fra pc, smarttelefonen eller nettbrett.
Skriveren har tre papirholdere, og den kan skrive ut på rullepapir. Brukervennligheten er fin. Til gjengjeld er vi skuffet over programvaren, som er mer utviklet hos Canon PIXMA PRO-1 og PRO-10, som er SureColor P600’s konkurrenter. Prismessig legger P600 seg mellom de to, og det samme gjelder bildekvaliteten ved fargeutskrifter. P600 skriver ut med en oppløsning på 5760 x1440 dpi med en dråpestørrelse på 2,0 pikoliter. Bildene har en flott skarphet, fargene er naturlige, men ikke fullt så mettede og varierte som hos Canon PRO-1. Svart-hvitt er som nevnt fremragende, og bedre enn Canons to modeller med flere nyanserte gråtoner og en suveren kontrast.

Konklusjon

Liker man klassiske svart-hvite bilder i A3+, er Epson SureColor SC-P600 den skriveren man skal ha. Den leverer formidabelt flotte bilder, hvor det er nyanserte gråtoner og tegning selv i de mørkeste skyggeområder. Også fargeutskrifter blir flotte. Det er innebygd wi-fi, en liten berøringsfølsom skjerm, og så kan man også skrive ut på rullepapir.

Spesifikasjoner

Merke
Epson