Huawei P10
Gode detaljer
Akkurat som hos forgjengeren P9 har nye P10 et dobbeltkamera som Leica har vært med på å utvikle. Det ene tar fargebilder, mens det andre tar bilder i svart-hvitt. Informasjonen fra de to kameraene blir brukt til blant annet å gi gode bilder i svakt lys. P10 klarer seg også bra på høy ISO-verdi, hvor ISO 1600 gir gode resultater, og høyeste ISO på 3200 blir også brukbar. Fargegjengivelsen er veldig fin, og eksponeringene er gode. På jpeg-bilder kan kontrasten bli litt hard, for det blir tilført en god del skarphet. Detaljgraden er generelt veldig fin, men de fineste detaljene i f.eks. stoff kan bli litt ulne i jpeg-bildene, noe som er helt normalt. Heldigvis kan man knipse i både råformat og jpeg. Med raw-filene kan man få fram de fineste detaljene, i tillegg til å kunne man justere en lang rekke andre parametre, blant annet kontrast, i f.eks. Lightroom. Dessverre ble tidsangivelsen feil i raw-bildene vi tok. Vi håper dette blir fikset i en kommende oppdatering av internprogrammet.
Kameraappen fungerer fint, og med Pro-innstillingen kan man justere f.eks. hvitbalanse, lukkertid og ISO-verdi.
Autofokus er god, men roter litt når man velger fokus selv. Det er vanlig og sjelden et problem i praksis. Med en egen funksjon kan man ta bilder med uskarp bakgrunn, og det fungerer fint, spesielt på portrettbilder.
P10 har 64 gigabyte minne, og den utmerkede skjermen er på 5,1 tommer med Full HD-oppløsning.
Conclusion
Flott bildekvalitet med gode eksponeringer, flotte farger og mange detaljer, og det er mulig å fotografere i råformat.
Litt surrete autofokus av og til, og tidsangivelsen i raw-filene er ikke korrekt. Ansiktgjenkjenningen er treg i svakt lys.
Spesifikasjoner
- Merke
- Huawei