Nissin i40

Med i40 har Nissin bevist at en ekstern blits ikke er nødt til å være stor for å levere krefter. Prisen er til og med god, men det er en ulempe. Det er en del kompromisser.

#Fototilbehør #Nissin
8.3

Med i40 tilbyr Nissin en svært kompakt, men kraftfull blits. Den veier lave 203 gram, og med en høyde på 8,5 cm er den halvparten så høy som Nissins store modeller. i40 kan brukes trådløst som hjelp, og støtter lukkertider opp til 1/8000 sekund. Til tross for den lille størrelsen er ledetallet 40, og det er tydelig i praksis at blitsen klarer å holde nivået til enkelte av toppmodellene. Der f.eks. Nikon SB-700 dekker området 24-120 mm, klarer i40 24-105 mm. Dessuten kan du, med en spesiell vidvinkeldiffuser bruke 16 mm, og det virker bra. Nissin i40 kan ikke brukes som masterblits som f.eks. Nikon SB-700. Til gjengjeld er det innebygd videolys, som kan være bra, men det har dessverre ikke krefter nok til å lyse opp større rom.

i40 styres enkelt via to innstillingshjul, hvor du kan velge mellom videolys, manuell, støtte, auto eller TTL, hvor blitsen styres fra kameraet. Hodet er fleksibelt, men vridemekanismen er spinkel. Den lave høyden gjør at store objektiver vil gi skygge når blitsen peker utover.

Konklusjon

Har du bruk for en liten blits med rimelige innstillingsmuligheter og funksjoner, er Nissin i40 et godt valg. Prismessig ligger den litt under Nikon SB700. Du må klare deg uten masterfunksjon og ekstra lysstyrke. Størrelsen er perfekt til systemkameraer.

Spesifikasjoner

Merke
Nissin