Canon EOS 60D

Selv om Canon forsøkte, rakk de ikke å få med det nye EOS 70D i testen. Derfor stilte Canon med det eldre EOS 60D, som imidlertid er vel så interessant hvis du er ute etter en god handel, for kameraet føles nemlig i ethvert henseende som et trinn opp i forhold til EOS 700D og koster allikevel kun 600 kroner mer.

av Utstyrsguiden #Kamera #Canon
8.5

Selv om Canon forsøkte, rakk de ikke å få med det nye EOS 70D i testen. Derfor stilte Canon med det eldre EOS 60D, som imidlertid er vel så interessant hvis du er ute etter en god handel, for kameraet føles nemlig i ethvert henseende som et trinn opp i forhold til EOS 700D og koster allikevel kun 600 kroner mer. Det er kraftigere konstruert, ligger bedre mellom hendene, er bedre tettet og har prismesøker og et lcd-display oppe på kamerahuset. Sist, men ikke minst, har det akkurat som de større EOS-ene et innstillingshjul på baksiden, hvor man enkelt og bekvemt styrer blender eller eksponeringskompensasjon. I forhold til testens øvrige kameraer holder EOS 60D fanen høyt ved å være det eneste speilreflekset med en skjerm, som kan vippe og dreie. På andre punkter viser alderen seg litt. I praksis ergrer vi oss spesielt over det å kun ha adgang til ni fokuspunkter. Dessuten er det en meget tungvin lås på innstillingshjulet bak på kameraet, som må deaktiveres hver gang man skal vri på hjulet. Kameraets ergonomi er riktig fin, og menysystemet er fremdeles i absolutt toppklasse takket være den strukturerte oppdelingen og tydelige skriften, og med Q-knappen kan man intuitivt stille inn kameraet direkte via skjermen. EOS 60D har også testens beste batteriholdbarhet.

Leverer varene tross høy alder

Sammenlignet med Nikon D7100 oppleves 60D ikke så dynamisk og spennende å jobbe med. Søkeren viser f.eks. kun 95 prosent av motivet mot Nikons 100 prosent, og det må fire trykk til for å stille om mellom enkelt og kontinuerlig opptak. Nikon krever kun ett. Det aldrende Canon-kameraet leverer imidlertid varene på andre områder. 60D eksponerer like sikkert som gjennomsnittet i testen, men resultatet ser faktisk ofte litt bedre ut, da kameraet lysner skyggene pent. Vi testet kameraet med kitobjektivet på 17-85 mm, og med det får man fine bilder med høyt skarphetsinntrykk. Hvitbalansen er klassisk Canon, det vil si rene og mettede farger, imidlertid med en litt unyansert gjengivelse av varme farger i f.eks. en solnedgang. På videosiden er det inngang for ekstern mikrofon og manuell innstilling av lyden, men EOS 60D viser alderen ved kun å ta opp med 25 å hakke litt under avspilling. Men utenom det blir videokvaliteten glimrende.

Conclusion

Den høye alderen merkes i dette selskapet, hvor bildekvalitet og funksjoner henger litt etter. Men prisen er lav, så man kan gjøre et bra kupp.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
17,9
Brennviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
5,3
Maks ISO
12800