Canon IXUS 285 HS

IXUS er et respektert kameranavn, og den nye toppmodellen i serien av kompaktkameraer er som ventet liten og lett å ha i en lomme.

#Kamera #Canon
8.4

IXUS er et respektert kameranavn, og den nye toppmodellen i serien av kompaktkameraer er som ventet liten og lett å ha i en lomme. IXUS 285 HS har til og med 12x optisk zoom i det kanskje klart mest nyttige brendviddeområdet – nemlig 25-300 mm. Vi var derfor ganske spente på å teste det. Førsteinntrykket var positivt. Til tross for en tykkelse på bare 2,3 cm og en vekt på 147 gram har kameraet likevel ikke kun en pålitelig skjerm på 3,0 tommer, men også det kraftige zoomobjektivet, som til og med har optisk bildestabilisering. Bildekvaliteten er akseptabel for denne klassen. Selv på lav ISO klarte de 20,2 megapikslene fordelt på en bakbelyst sensor på kun 28 mm2 imidlertid ikke å levere en storslagen detaljgjengivelse. På topphastigheten ISO 3200 er bildestøyen massiv.
Når det er sagt, har objektivet god skarphet, og eksponeringen treffer meget presist hva både lys og farge angår. Det er altså ikke mye som må stilles inn på dette kameraet, og det vil sikkert passe kameraets målgruppe helt fint. Man kan ikke knipse raw, og serier tas med 2,5 bilder pr. sekund. IXUS 285 HS har wi-fi med NFC. Det tar opp video i Full HD og fås i
fargene svart, sølv og mørkelilla.

Konklusjon

12x optisk zoom på 25-300 mm gir kameraet mening. Oversiktlig meny.
Bildekvaliteten får kamp til døra av de beste. Ikke mulighet for raw.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
20,2
LCD-skjerm
3,0"
Maks ISO
3200