Canon PowerShot D30

25 meters dybde for cirka 2000 kroner er imponerende. Fargegjengivelsen skuffer, men for øvrig er D30 et praktisk og velfungerende kamera.

#Kamera #Canon
8.4

Canon PowerShot D30 er godkjent til bruk på 25 meters dybde og er dermed det kompaktkameraet som tåler størst dybde. Designen har blitt mer konvensjonell enn på forgjengeren, D20. På spesifikasjoner skiller disse to modellene seg såvidt. Ergonomien kunne vært bedre, men litt ruglete gummi på forsiden hjelper litt. Alle viktige knapper er plassert på samme måte som på tradisjonelle kompaktkameraer. D30 leveres med en praktisk løs lader, hvor mange konkurrenter fortsatt har batterier som må lades i kameraet. Det er smart, da du kan lade et batteri, samtidig som du bruker kameraet med et annet batteri. Zoomobjektivet, som tilsvarer 28-140 mm, er dessverre uendret. Her hadde vi ønsket å se mer vidvinkel, som er gull verdt under vannet. Autofokusen er veldig sikker.

Vi hadde nesten forventet at Canon ville sprette helt til topps, frem til vi så bildene tatt under vann. Eksponeringen var sikker, men det var et tydelig fargestikk, enten vi brukte automatisk hvitbalanse eller programmet til undervannsbilder. Over vann er både farger og detaljgjengivelse god på tross av kameraets små 12,0 megapiksler. Kameraet har kraftigere bildestøy enn konkurrentene, og høyeste lysfølsomhet er ISO 3200. PowerShot D30 fås bare i denne blå fargen som vist på bildet.

Konklusjon

25 meters dybde for cirka 2000 kroner er imponerende. Fargegjengivelsen skuffer, men for øvrig er D30 et praktisk og velfungerende kamera.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
12,0
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3,0
Maks ISO
3200