Canon PowerShot G16

La oss ta utgangspunkt i hva et kamera i denne klassen skal kunne. Vi vil gjerne ha et kompakt kamera med høy bildekvalitet, gode fotomuligheter og til en fornuftig pris.

#Kamera #Canon
8.6

Canon G16 er ikke perfekt, men det leverer varene bedre enn noe annet kamera i testen. Starter vi med objektivet, dekker det 28-140 mm fra F1.8, noe som er fremragende. Det er optisk bildestabilisering og innebygd objektivdeksel. Design, finish, ergonomi og medfølgende programvare ligger tett opp mot EOS-speilrefleksene. Dessuten er kameraet kompatibelt med Canons EX-blitssystem, og det er innebygd wi-fi. Bildedannelsen er meget fin med testens beste fargegjengivelse og en skarphet og detaljgjengivelse som bare ligger marginalt under Nikon COOLPIX P7800. Støymålingene er pene, og i praksis kan man faktisk ta helt brukbare bilder om natta – håndholdt. Innstilling foregår på optimalt utformede knapper og innstillingshjul, som er godt plassert. Skjermen kan ikke vippe, noe som er ergerlig. Det klarer nemlig konkurrentene å få til. Dessuten er det uforståelig at Canon fremdeles ikke har panoramaautomatikk, og den optiske søkeren ligger en klasse under Fujifilm X20. Canon PowerShot G16 er ikke perfekt, men det leverer det et kamera i denne klassen skal kunne, og er derfor vårt valg.

Konklusjon

G16 er lett å jobbe med og tar glimrende bilder med klassens flotteste farger. I tillegg har det en god, kraftig zoom og innebygd deksel.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
12,0
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
12,2
Maks ISO
12.800