Canon PowerShot SX520 HS

Canons nye og billige ultrazoomkamera PowerShot SX520 HS tar ti bilder i sekundet og har en suveren funksjon som gjør det enkelt å fange motiver på maksimal tele.

#Kamera #Canon
8.7

Canon har i det siste kommet med tre nye PowerShot-kameraer med superzoom på henholdsvis 30x, 42x og 65x. SX520 HS legger seg i midten med sine 42x optisk zoom, som dekker det velvoksne området på 24-1008 mm.

I hendene føles SX520 HS nesten ut som det var et EOS 100D speilreflekskamera, og ergonomisk kan man alltids betjene kameraet med én hånd. Canon-entusiaster vil være dus med knapper og innstillingshjul med det samme, og kameraets beste finesse skjuler seg på venstre side av objektivet. Her sitter nemlig zoom-assistent-knappen, som lynraskt zoomer ut hvis man holder knappen inne, og straks zoomer tilbake når man slipper knappen igjen. På den måten kan man enkelt finne motivet, som ellers kan forsvinne ut av bildet på 42x zoom. Funksjonen gjør at vi faktisk ikke savner en
søker i det billige kompaktkameraet.

Fin skarphet

Det tar bare snaue 2,5 sekunder for objektivet å bevege seg fra maksimal vidvinkel til maksimal tele, mens autofokus støtter flott opp når det skal stilles skarpt. Faktisk var det bare under tre prosent av testbildene våre som ble uskarpe, og det var til og med på tross av at vi tok mange bilder av dyr i bevegelse.
Bildekvaliteten er ganske fin med Canons karakteristiske varme, mettede farger og en markant kontrast. Skarpheten er også flott i hele bildeflaten, selv ved de minste blenderne. Som et av få kameraer i dette segmentet benytter SX520 HS en CCD-sensor, som er parret med bildeprosessoren DIGIC-4+. Støyen ses først skikkelig fra ISO 800, mens støyreduksjonen ved ISO 1600 tar hardt i, noe som demper kornene, men samtidig også nedsetter både skarphet og detaljgrad. Den beste bildekvaliteten får man derfor hvis man holder seg under ISO 800. Har man sans for høye hastigheter, kan man glede seg over at man kan nå ti bilder i sekundet med nedsatt oppløsning.

Konklusjon

Er man på jakt etter et billig ultrazoomkamera som leverer skarpe bilder med varme farger og en god kontrast ved alle brennvidder, så bør man prøve SX520 HS. Prisen er lav, og så lenge man holder seg under ISO 800, kan man være svært godt fornøyd med bildekvaliteten. Dessverre må man unnvære både raw og innebygd wi-fi på denne modellen.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
16,0
Brennviddeforl./optisk zoom
42x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
1,6
Maks ISO
3200