Fujifilm FinePix XP200

XP200 er et svært attraktivt kamera, som til en veldig fin pris gir en glimrende bildekvalitet. Det gjelder også farge- og detaljgjengivelsen.

#Kamera #Fujifilm
8.8

XP200 er fint og robust konstruert med en kraftig gummibelagt underside og en overdimensjonert lås på dekselet på siden, som dekker for minnekort, batteri og tilkoblinger. Dekselet har til og med en av de beste tetningslistene vi har sett på et vanntett kompaktkamera. Ingenting ved kameraets materialer, design eller finish avslører at det er et av klassens billigste kameraer på markedet. De 5x optisk zoom dekker 28-140 mm, noe som er fint over vannet, men under vannet hadde det vært bedre med mer vidvinkel. Kameraets største pluss er en virkelig fin og naturlig fargegjengivelse under vann, som nesten nøytraliserer fargene, men likevel etterlater et lite karakteristisk slør av fargespillet under vann. Også over vann briljerer kameraet. Eksponeringen er sikker, og kameraet får fin detaljgengivelse ut av sine 15,9 megapiksler. Vignettering og fortegning rettes fullstendig opp i bildedannelsen. Kameraets laveste delkarakter er brukervennlighet. Det skyldes at de små knappene sitter litt for tett, samt at menysystemet ikke er så lettleselig og velstrukturert som hos de beste konkurrentene. Kameraet kan faktisk ta 60 bilder i sekundet ved serieopptak, men det dekker over bilder tatt i Full HD. Det betyr at oppløsningen er lavere her. Kameraet fås i fargene blå, gul, rød eller svart.

Konklusjon

XP200 er et veldig attraktivt kamera, som til en veldig fin pris gir en glimrende bildekvalitet. Det gjelder også farge- og detaljgjengivelsen.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
9,0
Maks ISO
6400