anm_fujiX-E3_01

Fujifilm X-E3

Den nye toppmodellen i E-serien fra Fujifilm tar oss med storm og scorer skyhøyt. Den nye berørings­følsomme skjermen er smart, men har også et problem.

#Kamera #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-E3 har en skjerm på beskjedne 3,0 tommer. Den er ikke fleksibel, men til gjengjeld er den berøringsfølsom. Sammenlignet med forgjengeren er den klassiske fireveisknappen på baksiden av kameraet borte, og i stedet må du nå swipe for å aktivere en valgfri funksjon. Dermed kontrollerer du for eksempel ISO-verdien ved å swipe til høyre. Det er smart tenkt, men krever en del tilvenning, og ofte tror kameraet at du vil swipe når du bare vil markere et fokusområde på skjermen. Dermed slo vi av sistnevnte. Dessuten har kameraet to små innstillingshjul. Det ene sitter foran, mens det andre sitter på baksiden.
Ellers fungerer det bra å styre fokuspunktene med en styrespak som er ny for serien. Den gjør det enkelt å plassere punktet akkurat der du vil – selv helt ute på kanten av bildet. Det fungerer fantastisk godt – særlig i samspill med at man raskt kan justere med eksponeringskompensasjonen under høyre tommelfinger.
Autofokus er glimrende. Manuelt kan du velge mellom 91 punkter, mens den automatiske plasseringen av fokuspunkter råder over hele 321. Det er samme autofokus som sitter i for eksempel toppmodellen X-T2, og siden X-E3 kan ta 8,0 bilder i sekundet, holder det fint følge
– også til action. X-E3 kan filme i 4K.
Bilder på 24,0 megapiksler kommer ut som skarpe og fargemettede jpeg-filer. Man kan uten problemer bruke bilder tatt på ISO 51 200. Detaljgjengivelsen er
synlig bedre enn på forgjengeren X-E2S og matcher de beste APS-C-kameraene med samme oppløsning.
Menysystemet er forenklet, og før fotografering gir både søkeren og skjermen et godt inntrykk av eksponeringen.

Konklusjon

Fujifilm X-E3 leverer jpeg-bild­er som er av høy kvalitet og klare for bruk. 8,0 bilder i sekundet er bra i denne klassen. Autofokus fungerer veldig godt.
Ergonomien er godkjent, men heller ikke mer. Det burde ha vært et bedre
håndgrep rundt det flate kameraet. Vi savner også en fleksibel skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
8
Maks ISO
51200