Olympus OM-D E-M10

E-M10 er et superkompakt og godt kamera som er en fornøyelse å bruke. Bildekvaliteten er også veldig god, men kjøp dette med EZ-optikken.

#Kamera #Olympus
8.8

Produktbildet av E-M10 får oss til å tro at det er snakk om et stort kamera, men det er faktisk en del mindre enn det ser ut til. Det er elegant og utført i en lekker metallstil og har fått plass til en skjerm på tre tommer som kan vippes fra 45 grader ned og tilsvarende loddrett opp. Skjermen er berøringsfølsom og du kan stille på kameraet, avfyre det og styre visningen av bilder via den. Det er tre innstillingshjul på kameraets overside. De styrer programvalgene, lukker eller blender samt eksponeringskompensasjon. Dette kombinert med Olympus’ gode menysystem og en programmerbar funksjonsknapp gjør kameraet enkelt å bruke.

Den elektroniske søkeren er stor og lys, og du kan glede deg over en nøyaktig eksponering. Fargene er generelt fine, men når du setter kameraet på Vivid-innstillingen, som man ofte vil gjøre for å unngå alt for triste farger, har kameraet en tendens til gulskjær. Det får spesielt regnværsbilder til å se litt bedre ut, men i solskinn kan det bli for mye. Her kan du likevel raskt skifte tilbake til standardinnstillingen. Bildestøy er under god kontroll og detaljgjengivelsen er god selv på de høyeste ISO-verdiene. Her kan bildekvaliteten enkelt tåle å bli sammenlignet med den større APS-C-sensoren hos flere av konkurrentene som f.eks. Canons. Den mindre sensoren mestrer ikke helt den flotte detajlgraden fra Nikon D5300. Feil som vignettering og fortegning rettes opp i kameraet. Det er god grunn til å fremheve Olympus’ gode art-filtre som kan gjøre kjedelige motiver spennende. Vi foretrekker vanligvis å gjøre dette i bildebehandlingen, men her er det faktisk snakk om både morsomme og flotte effekter.

Pass på objektivet

Kameraet fås med tre forskjellige kitoptikker som dekker området på 14-42 mm, tilsvarende 28-84 mm. Vi fikk testet E-M10 med den eldste av modellene som koster 5990 kroner med kameraet. Det finnes også en versjon II, men den passer ikke bra til det lille elegante kameraet, så du kan glemme den. Olympus har en optikk nummer tre som heter EZ. De to andre 4,7 cm når de er sammenlagt, mens EZ-versjonen måler 2,3 cm og tar liten plass, i tillegg er det en motorzoom. Denne kler det kompakte kameraet bedre, i tillegg til at det er en flott og skarp zoomoptikk. Vi anbefaler å prøve dette, og vi fant et sett til 6789 kroner.

Konklusjon

E-M10 er et superkompakt og godt kamera som er en fornøyelse å bruke. Bildekvaliteten er også veldig god, men kjøp dette med EZ-optikken.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
8,0
Maks ISO
25 600