anm_olympE-M10III_01

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Tredje versjon av dette lille systemkameraet er oppgradert med en større søker, flere autofokuspunkter og 4K-video. Men kameraet mangler det siste lille på noen vitale punkter.

#Kamera #Olympus
8.7

Olympus OM-D E-M10 Mark III med kitobjektivet på 14–42 mm er ikke større enn at det får plass i en jakke­lomme. Kameraet er elegant og morsomt å jobbe med. Den elegante retrodesignen er hentet fra de legendariske OM-1- og OM-2-kameraene til Olympus. Bildekvaliteten er overraskende god på lave ISO-verdier, noe som nok delvis kommer av at kameraet bare har 15,9 megapiksler til rådighet, mot de 24,0 megapikslene som er i ferd med å bli normen. Opp til ISO 6400 får du bilder du kan bruke til det meste. Unngå ISO-verdier over dette og opp til maksimale ISO 25 600.
Eksponeringen er sikker. Jpeg-bilder får ganske hard elektronisk skarphet og
eks­tra fargemetning. Umiddelbart ser det tiltalende ut, men vi foretrekker å justere jpeg-innstillingen fra iEnhance til Natural, det gir mer troverdige resultater.
Ellers er det en stor fordel at søkerbildet nå er blitt større. Den elektroniske OLED-søkeren har hele 2,4 millioner punkter. Du kan vippe den berørings-
følsomme LCD-skjermen, men ikke vri den framover for selfier.
Antall autofokuspunkter er forbedret med 50 prosent til 121 punkter, noe som øker sjansen for at automatikken får bitt seg fast på riktig sted. Ved neste oppdatering håper vi at det blir enklere å bytte fort mellom kontinuerlig og enkelt autofokus samt å plassere fokuspunktene manuelt. Det kontrastdetekterende autofokuset hadde ingen problemer med å holde følge med kitobjektivet vi testet med.
Bildestabilisering blir gjort på bilde-
brikken, og med den hadde vi ingen problemer med å ta skarpe, håndholdte bilder på et halvt sekunds lukkertid, noe som er usedvanlig flott.

Konklusjon

Olympus OM-D E-M10 II er et presentabelt kamera som det er inspirerende å jobbe med. Det er så lite og lett at det er vanskelig å legge igjen hjemme.
I standardinnstillingen får jpeg-bilder ganske hard medfart med mye skarphet og mettede farger. Oppløsningen kunne godt ha vært høyere.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
16
Brennviddeforl./optisk zoom
2
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
8,6
Maks ISO
25600