Panasonic Lumix DMC-GF6

GF6 tilhører G-seriens midtsegment, så kameraet har funksjoner som vil glede både konfirmanten og den mer erfarne entusiasten.

#Kamera #Panasonic
8.4

Det byr på testens beste og raskeste touch-fokus, hvor man med ett enkelt trykk på skjermen velger fokus hvor man ønsker. Kameraet har også 23 individuelle fokuspunkter, men de er litt vriene å velge mellom med det lille innstillingshjulet bak på kameraet. GF6 har innebygd wi-fi, og med funksjonen NFC trenger man bare la en mobiltelefon med NFC berøre kameraet, så får de to trådløs forbindelse. Med Panasonics Image app kan man fjernstyre kameraet fra mobilen. Ergonomisk er kameraet for smalt til å ligge ordentlig i hendene og det er ingen søker, noe som imidlertid er normalt for et systemkamera i denne prisklassen. GF6 har en svak innebygd blits, og man kan dessverre heller ikke koble til en ekstern, da kameraet ikke har noen blitssko. Skjermen kan vippes 45 grader opp og ned, så man enklere kan komponere bildene hvis man f.eks. står i en stor menneskemengde. Skjermen er berøringsfølsom men en anelse for mørk, og menysystemet er ikke fullt så intuitivt å navigere i som hos f.eks. Canon og Sony. Kameraets kontrastbaserte autofokus klarer seg fornuftig, imidlertid uten at det lyktes oss å få alle bilder skarpe når vi valgte kontinuerlig fotografering, hvor det tas syv bilder i sekundet. Bildestøyen ses først som tydelige korn fra ISO 3200, mens bildene dessverre blir nærmest ubrukelige fra ISO 12 800. Det er imidlertid ganske normalt for mange kameraer i denne prisklassen.

Jevn detaljgjengivelse

Når det gjelder fargegjengivelsen er bildene litt for mettede, spesielt de gule nyansene blir litt for dominerende. Eksponeringen er til gjengjeld ganske sikker, og det er kun i motlys at man må justere eksponeringskompensasjonen. Detaljgjengivelsen er på det jevne, men da jpeg-dannelsen tilfører bilderne ekstra skarphet, blir overgangene mellom kontrastrike detaljer for tydelig. Her kan man med fordel bruke raw, hvor det er lett å kontrollere skarpheten.
Panasonic har et bredt sortiment med riktig gode objektiver, og det medfølgende kitobjektivet tegner fint skarpt. Det er bare i de ytterste bildehjørnene ved største blender at det ses noe særlig uskarphet. Den oppgitte prisen er med denne kitoptikken.

Konklusjon

De fleste vil få glede av GF6. Kitoptikken er god, og bildekvaliteten er fornuftig, men man må unnvære blits, og så er det smalt til større hender.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
15,8
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
4,2
Maks ISO
25.600