Sony Alpha 7

Bilder kan lyve, og det gjør de når det kommer til Sonys Alpha7-serie. Det som ligner et kantet full-frame-kamera er i virkeligheten en kameraserie som er vesentlig mindre og lettere enn andre modeller med full-frame.

#Kamera #Sony
8.4

Det betyr at du her kan gå ut med et kamera over skulderen, som føles mindre og lettere enn et speilrefleks, men som har APS-C-sensor og bilder i full-frame-kvalitet. Forklaringen er at Alpha7 ikke er et speilrefleks. Det er verdens første systemkamera med full-frame, som Sony lanserte sammen med storebror Alpha7R og fem objektiver i 2013. Har du allerede Sony A-objektiver, tilbyr Sony en adapter med mulighet for autofokus. Vi har testet den, og den virker upåklagelig. Kameraet er forøvrig fullt kompatibelt med objektiver til NEX, som automatisk beskjæres til APS-C-størrelse under fotograferingen. Alpha7 bruker også samme batteri som NEX. Det bidrar til den lave vekten, men gir dårligere holdbarhet enn hos speilreflekser med full-frame. Finishen på kameraet er lekkert lakkert metall med inngraverte bokstaver. Kitobjektivet FE 28-70mm er plastaktig, men såvel skjerm som elektronisk søker er til gjengjeld av god kvalitet. Skjermen kan vippes trinnløst i flere vinkler. Bare Sony tilbyr fleksible skjermer til full-frame. Alpha7’s største svaghet er usikker autofokus, hvor det kan holde hardt å få selv enkle motiver skarpe skarpe. Her er 7R bedre.

Laveste bildestøy

Alpha7-serien har de laveste målingene på bildestøy vi noensinne har registrert. Omkring ISO 1600 begynner støyen å stige hos konkurrentene, men Sony fortsetter finkornet og flott opp til ISO 25 600. Støyreduksjonen tar likevel ganske hardt i, noe som går ut over detaljer og skarphet, men fargede flater står flott. På stasjonære motiver kan man velge multiframe støyreduksjon, hvor kameraet tar fire bilder og setter dem sammen til ett med minimal støy. Hvitbalansen er utmerket i solskinn, men i overskyet vær og skygge blir bildene litt kjølige. Eksponeringen er sikker, men velger man P, får man for lange lukkertider, ikke minst i betraktning av hvor lite kvalitetstapet på høy ISO er. Det er knapper til hvitbalanse og ISO, og de øvrige funksjonene kommer man enklest til via funksjonsknappen, og det er to programmérbare funksjonsknapper.

Konklusjon

Alpha7 er den billigste veien til full-frame. Den beskjedne karakteren for funksjoner skyldes spesielt unøyaktig autofokus og reaksjonstid.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
24,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,0
Maks ISO
25.600