Sony Alpha65

Alpha65 ligner et tradisjonelt speilrefleks, men når man setter det til øyet, ser man forskjellen.

av Utstyrsguiden #Kamera #Sony
8.6

Sony har gått fra speilrefleks til SLT-teknologi, hvor det bevegelige speilet er erstattet av et halvgjennomsiktig, som vinkler 30 prosent av lyset opp i den raske, fasedetekterende autofokusen, som takket være speilet virker konstant – også under videoopptak. Resten av lyset går til sensoren hvor bildet dannes, og den elektroniske søkeren henter signalet sitt. Alpha65 ligner et tradisjonelt speilrefleks, men når man setter det til øyet, ser man forskjellen. Den elektroniske søkeren kan tilpasses slik man vil ha den, med f.eks. vater, fokuspunkter og ansiktsregistrering samt mulighet for f.eks. å lage panoramaopptak samt smale og ikke spesielt fine 3-d-bilder, som kan ses på en kompatibel tv. Man må venne seg til søkeren, men når vi brukte speilrefleks etterpå, savnet vi flere ganger de informasjonene SLT-søkeren ga oss. Alpha65 er klassisk bygd opp med god spredning på knappene. Kameraet har dessverre den gamle og noe spesielle blitsskoen, som på nyere Alpha-modeller er erstattet av en normal. Lcd-skjermen er god og presis. Menysystemet er klassisk, men velfungerende, og støttes av en funksjonsmeny med de mest brukte innstillingene. Lcd-skjermen kan vippes og vris i alle retninger, men er hengslet i bunnen. Når skjermen skal vippes fremover til selvportretter, sitter den derfor under kameraet, hvor den egentlig er ubrukelig. Skiftet mellom skjerm og søker kan gjøres manuelt eller automatisk via en øyesensor. Kameraet har som testens eneste
innebygd gps. Aktiveres den, faller batteri-holdbarheten med cirka 20 prosent.

Fine detaljer

Bildekvaliteten er kort sagt svært god, men den sviktes av et halvdårlig kitobjektiv. Fargegjengivelsen er særdeles fin. Ved allroundfotografering bør man imidlertid velge innstillingen Vivid som fargemetning og ellers kjøre på Standard. Forskjellen ses med det samme i den elektroniske søkeren. Detaljgjengivelsen ligger på topp sammen med Samsung, mens Alpha65 ligger midt i feltet når det handler om bildestøy. Fordi både den raske autofokusen og den elektroniske søkeren fungerer under videoopptak, er Alpha65 testens best egnede til video. I tillegg er den spesielle videoutløseren perfekt plassert bak på kameraet tett på søkeren, så man kan betjene den med et minimum av kamerabevegelser.

Conclusion

Alpha65 er et glimrende kamera, og tilbehørsprogrammet er omfattende, men prisen er i den høye enden for en snart to år gammel modell.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
8,3
Maks ISO
16000