Sony Cyber-shot DSC-HX60V

HX60V er ideelt til reisen, da det har massevis av zoom i et kompakt hus. Kameraet er samtidig avansert nok til entusiasten, men er bildestabiliseringen egentlig god nok?

#Kamera #Sony
8.9

Med dette kompakte zoomkameraet i håndbagasjen kan du komme tett inn på selv fjerne motiver på ferien. Det har all nødvendig eksponeringsautomatikk, inkludert et godt motivprogram til panoramaer, og det er laget i en presentabel design og glimrende svart utførelse. Når bildene er tatt, er det en fordel at man kan overføre dem til telefonen sin og sende dem hjem via wi-fi. Dessuten kan man i kartfunksjonen i f.eks. nyere versjoner av Elements og Lightroom med få meters nøyaktighet se hvor bildene er tatt, takket være kameraets innebygde og svært hurtigreagerende gps.
Et kjempepluss for fotoentusiaster er innstillingshjulet oppå kameraet, som virkrer som på speilreflekser, samt den godt plasserte eksponeringskompensasjonen, som hverken kjører for stramt eller løst under høyre tommel. Det er også fint at det er popp-opp-blits og blitssko.

Glimrende ergonomi

For et så lite kamera er ergonomien overraskende god, takket være et åtte millimeter dypt håndgrep under høyre hånd og kameraets ru overflate. Det suppleres av en effektiv, optisk bildestabilisering. Video stabiliseres i tillegg elektronisk. Det er likevel tre ting vi savner. For det første en elektronisk søker, som er kjekt å ha når man fotograferer i solskinn, og når man bruker de lengste teleinnstillingene. Her kan det være vanskelig å holde kameraet i ro. For det andre savner vi et undervannshus som tilbehørs-mulighet. Det er gull verdt på stranden, under vann og til seilsport. Vi undrer oss også over den ubeskyttede HDMI-utgangen.
G-optikken, som er Sonys kvalitetsmerke like under Zeiss T*, holder en god skarphet over hele zoomområdet. Fortegning og vignettering ses ikke. Støy er fint under kontroll inntil ISO 400, og bildene blir brukbare på ISO 3200, men over dette må man støtte kameraet og velge en lavere ISO manuelt. HX60V kan dessverre ikke ta bilder i raw-formatet.

Konklusjon

Sony HX60V er et af de aller beste reisekameraene akkurat nå. Til en høyst konkurransedyktig pris får du høy bildekvalitet, gode innstillingsmuligheter og en smart innebygd gps-funksjon. Vi elsker innstillingshjulet på toppen av kameraet og den vellykkede ergonomien, men vi savner en elektronisk søker og muligheten for å fotografere i raw-format.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
30x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
10
Maks ISO
12 800