Canon EF 16-35mm F2.8L II USM

På korteste brennvidde og full blender er kantskarpheten beskjeden, men forøvrig er skarpheten i toppklasse hele veien gjennom.

#Objektiv #Canon
8.8

Versjon II av dette objektivet avløste sin forgjenger i 2007 og tegner markant skarpere. På korteste brennvidde og full blender er kantskarpheten beskjeden, men forøvrig er skarpheten i toppklasse hele veien gjennom. Objektivets svake punkt er vignettering på full blender, som er ganske synlig, spesielt i svakt lys. Vignettering kan imidlertid lett rettes i bildebehandling, og ved bare et enkelt trinns nedblending forsvinner den. Også fortegning er litt over gjennomsnittet. Forøvrig er det store zoomobjektivet en fornøyelse å bruke på full-frame. Autofokus er høy og presis, og rent mekanisk er objektivet på alle måter i toppklasse. Alt går som smurt, og det er tettet mot støv og fukt. Motlysblender følger med.

Konklusjon

De fleste vil kunne leve lenge og lykkelig med Canons langt billigere 17-40mm, men til reportasje kan det ekstra blendertrinnet være gull verdt, og dette objektivet er riktig lekkert.

Spesifikasjoner

Merke
Canon