Canon EF-S 18-200mm F3.5-5.6 IS

Både når vi målte vignettering og fortegning scoret denne optikken testens høyeste, og dermed dårligste, verdier.

#Objektiv #Canon
8.1

Canon var relativt sent ute da deres første 18-200mm kom i 2008, og det er den samme modellen som fremdeles er på markedet i dag. Den høye alderen merkes spesielt ved at fokus fremdeles drives av en gammeldags, støyende elektromotor, og zoomringen er den som går mest ujevnt i hele testfeltet. Prisen er til gjengjeld
attraktiv, selv om den reelt sett er litt høyere, da man må kjøpe med motlysblender selv. Vi fant den til 245 kroner. Canon leverer motlysblender med sine profesjonelle objektiver, men i dette segmentet koster de fremdeles ekstra.
Både når vi målte vignettering og fortegning scoret denne optikken testens høyeste, og dermed dårligste, verdier. Skarpheten er den laveste blant de tre objektivene i testen til Canon, og det ses fargefeil over hele zoomområdet. Det er imidlertid snakk om så små forskjeller, at man saktens kan ta gode bilder, ikke minst i svakt lys, da den optiske bildestabiliseringen virkelig er effektiv. Canon-systemet rommer noen av verdens beste objektiver, men dette EF-S 18-200mm er ikke ett av dem. Det skal nevnes, at det med sitt store zoomområde er en problemknuser, og alle andre feil enn skarphet kan løses i raw-konverteringen. Det hindrer imidlertid ikke at denne optikken ender som jumbo blant de testede modellene til Canon.

Konklusjon

EF-S 18-200mm fra Canon er det billigste av de kraftige, originale objektivene, men den trenger en avløser. Den imponerer ikke på ytelse og skuffer når det kommer til tilbehør.

Spesifikasjoner

Merke
Canon