nikon AF-S NIKKOR 35mm F1.8G ED

Nikons nye 35 mm-objektiv er perfekt til gatebilder, reportasjer og landskap. Spørsmålet er om bildekvaliteten lever opp til full-frame-kameraenes strenge krav.

#Objektiv #Nikon
8.9

Objektiver med en brennvidde på 35 mm er blant gatefotografenes yndlinger. Her får du en naturlig bildevinkel uten voldsom fortegning. Med Nikon AF-S NIKKOR 35mm F1.8G ED får Nikon-fotografer med full-frame i FX-format, nå mulighet til å bruke et lyssterkt objektiv med denne brennvidden, til en veldig god pris. Bildekvaliteten er fin med flott skarphet i hele bildeflaten – selv på blender F1.8. Fortegning og vignettering er minimal, og de avrundede blenderlamellene sikrer fin bakgrunns-uskarphet ved full blender. Auto­fokusen er rask og nøyaktig, og det er lett å etterfokusere manuelt via den store fokusringen. Det følger med motlysblender, og med en vekt på bare 305 gram er det lett å ta med på f.eks. storbyferien. Finishen er likevel fin. Har du et kamera med APS-C-sensor, kan du velge den billigere DX-modellen. Fotograferer du med full-frame, er objektivet et veldig fornuftig alternativ til det dyre AF-S NIKKOR 35mm F1.4G, som koster hele 14 325 kroner.

Konklusjon

Med sin høye lysstyrke og fine bildekvalitet er dette objektivet et godt valg, dersom en vil jobbe med en fast brennvidde. Det er perfekt til både bybilder, landskap og portretter. Skarphet og kontrast er veldig gode, og objektivfeil er minimale. Prisen er også fin.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon