Nikon AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR

Drømmetele for action

#Objektiv #Nikon
8.9

Nikons nye teleobjektiv på 600 mm er overraskende enkelt å håndtere når man sammenligner med andre objektiver med en tilsvarende brennvidde. Det er det to grunner til. For det første er det høvlet av hele 1,2 kilo fra vekten i forhold til forgjengeren. For det andre er de tunge linsene dratt bakover i den nye konstruksjonen med det resultatet at den balanserer langt bedre på den uunnværlige monopoden. Bildekvaliteten er fremragende allerede fra blender F4.0. Hvor stor den prestasjonen er, vet alle som prøvde å fotografere med lange teleobjektiver før ED- og FL-linsene med ultralav spredning kom. Skarpheten var den gang beskjeden, og det var helt umulig å få rene gule og røde farger i bildene på grunn av en massiv kromatisk aberrasjon. I dag er bildekvaliteten på nivå med en god 24-70 mm-optikk, eller bedre. Objektivet er tilpasset Nikons nye kameraer med høy oppløsning, og her ser vi tydelig forskjell i forhold til forgjengeren. Med i den høye prisen følger også motlysblender og egen transportkoffert.

Konklusjon

Et drømmeobjektiv til sport, natur, presse og alle andre motiver med behov for ekstrem tele. Imponerende bildekvalitet og fokus.
En hårreisende pris på 127 900 kroner. Forgjengeren kan fås for 95 000 kroner, hvis man ikke har tid til å vente på et prisfall.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon