Panasonic, Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 ASPH

Våre forventninger til det første F1.2 objektivet til Micro Four Thirds var skyhøye, og de ble innfridd. Objektivet er både optisk og mekanisk sett i toppklasse.

#Objektiv #Panasonic
8.8

Panasonics nye objektiv, som bærer Leica-navnet og har en brennvidde tilsvarende 85 mm, balanserer perfekt i venstre hånd, og den innerste fokusringen og den ytterste blenderingen jobber veldig bra.

Når en går tett på et ansikt, er det en markant forskjell i dybdeskarpheten, alt etter om en bruker F2.8 eller åpner helt opp til F1.2. På den store blenderen står hovedmotivet tydelig frem mot en uskarp bakgrunn.
Autofokusen biter seg fast imponerende raskt. Det pleier å være et svakt punkt på objektiver av denne typen. Den optiske bilde-stabiliseringen tar også godt tak og sikrer sammen med den høye lysstyrken, at en kan bruke usedvanlig lave ISO-verdier i svakt lys.

Det er ingen fortegning og kun minimal vignettering. Skarpheten er høy i midten allerede fra F1.2, men hjørnene er ikke like skarpe, noe som likevel ikke har noe betydning på portretter. Fra F3.5 og opp til rundt F11 er skarpheten maksimal, hvor den etter hvert faller.

Konklusjon

Dette fantastiske objektivet krever en tykk lommebok, men det koster ikke mer enn andre produsenters tilsvarende objektiver. Det er velegnet til portretter med sin brennvidde, som på Micro Four Thirds tilsvarer 85 mm. Materialene er veldig bra, og kvaliteten høy.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic