Panasonic Leica DG SUMMILUX F1.7 15mm ASPH

Objektivet henter ut en bildekvalitet av Panasonics systemkameraer som en knapt trodde var mulig. Men hvordan klarer det utfordringer som fortegning?

#Objektiv #Panasonic
8.8

Det moderate vidvinkelobjektivet tilsvarer 30 mm F1.7, noe som gjør det svært godt egnet til diskret gatefotografering, familiebilder og landskap. Det veier bare 115 gram, fyller bare 36 x 58 mm på kameraet og balanserer perfekt selv med Panasonics minste systemkameraer. Fokusgrensen er på 20 cm, og fokusmotoren er av den lydløse typen, som til og med kan kobles fra på en knapp på siden av objektivet, hvor en deretter kan bruke den glidende fokusringen. Den sitter bak blenderringen, som i tillegg til å levere blenderverdier fra F1.7 til F16 gir mulighet til å stille den på A, så kameraet styrer blenderen, noe som er helt fantastisk.
I forhold til bildekvaliteten er midten av bildene knivskarpe allerede fra full blender. Skarpheten faller en smule på F16, men er fullstendig brukbar. Det er minimal fortegning med noe vignettering på F1.7. Den blir bedre, og allerede fra F2.0, og fra F2.8 har den forsvunnet. Samtidig er indre reflekser i motlys svært minimale.
Vi savner likevel bildestabilisering.

Konklusjon

Objektivet fra Leica er like optisk som mekanisk i absolutt toppklasse. Den manglende bildestabiliseringen trekker en smule ned, men i praksis er det et veldig godt objektiv med minimal fortegning og reflekser, noe som vil glede enhver fotoentusiast.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic