Samsung 50-150mm F2.8 S ED OIS

Med NX1 har Samsung trådt inn i de voksnes rekker. Det skjerper kravene til objektivene, og det er koreanerne klar over. Vi har testet det første av fem nye superobjektiver.

#Objektiv #Samsung
8.7

Når man tar det opp første gang, merker man at 50-150mm F2.8 S ED OIS er et seriøst objektiv. Det er tungt, har en kjølig metallutførelse, og de tettede ringene og knappene går jevnt og nøyaktig. Det er knapper til autofokus, til å begrense fokusområdet, 4,5 trinns bildestabilisering og Samsungs geniale i-Function-knapp, som gjør det lynraskt å skifte de sentrale kamerafunksjonene. Olympus har kopiert den, og andre burde gjøre det samme.
Optikken, som med brennviddeforlengelse dekker området 75-225 mm, har hele 20 linser, herav fire ED-linser, og det er ni blenderlameller til å sørge for en bløt bokeh. Autofokus er rask og lydløs. Nærgrensen er litt skuffende 70 cm på 50 mm og 98 cm på 150 mm. Det er minimal fortegning, og fargefeil ses ikke. Over hele zoomområdet er skarpheten glimrende helt fra F2.8, og den synker først ved F16. Unntaket er på 150 mm, hvor F2.8 har fargefeil og nedsatt skarphet. Fra F4.0 er dette allikevel rettet opp. Det følger med en motlysblender.

Konklusjon

Har du et Samsung NX-1-kamera, må du før eller senere ha denne robuste og lyssterke telezoomen, som mekanisk og optisk er i toppklasse og matcher kameraet. Den er stor, tung og dyr, men er med på å plassere Samsung som en ambisiøs kameraprodusent.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung