Samyang Reflex 300 mm F6.3 UMC CS

En relativt billig supertele, som bare måler 7,3 cm og veier 261 gram, høres nesten for godt ut til å være sant. Vi har sett nærmere på hvordan Samyangs speiltele klarer seg i praksis.

#Objektiv #Samyang
7.9

En speiltele er en kraftig tele som måler og veier en brøkdel av en ordinær tele, noe som gjør den velegnet til landskap og reiser. Modellen fra Samyang fås til systemkameraene fra Canon, Fujifilm, Sony, Olympus og Panasonic. Avhengig av brennviddeforlengelse tilsvarer brennvidden 450-600 mm.
Det har manuell fokus og ingen forbindelse mellom objektiv og kameraets automatiske funksjoner. Man kan bare eksponere manuelt eller via blenderprioritet, som stilles på F6.3. Om du vil ha en kortere lukkertid, kan du øke ISO manuelt. Dessuten kan du bruke eksponeringskompensasjonen.

Med en nærgrense på 90 cm på 300 mm er det nesten snakk om et makroobjektiv, og filtre på 25,5 mm kan monteres bak objektivet. Tre ting karakteriserer en speiltele, fast blender, som i dette tilfellet er F6.3, en massiv vignettering, som likevel enkelt kan nøytraliseres fullstendig i bildebehandling, samt høylys som er ute av fokus. Dette kan brukes kreativt.

Konklusjon

Speiltelen fra Samyang er et morsomt, annerledes og nærmest billig spesialobjektiv, som gir ferie- og naturbilder en ny dimensjon. Det er enklest å bruke på kameraer med elektronisk søker, men gir noen utfordringer med vignettering og uskarpe høylys.

Spesifikasjoner

Merke
Samyang