Sigma 17-70mm F2.8-4.0 DC OS Macro C

Som et mottrekk til tynne kitobjektiver lanserer Sigma nå et dyrere objektiv som alternativ til originalene.

#Objektiv #Sigma
8.2

Sigmas nye modell ligger en klasse over de
billige kitobjektivene når det gjelder finish og materialer. Den leveres med motlysblender og har bildestabilisering og lydløs fokusmotor. Vi testet objektivet på Canon EOS 7D, hvor det balanserer perfekt. Autofokus er rask og presis, men man kan ikke etterfokusere manuelt. Zoom- og fokusringer vris samme vei som på originale Canon-objektiver, og Sigma er minst en halv blender raskere enn de originale.
Bildestabiliseringen er effektiv, men det tar minst fem sekunder før søkerbildet faller synlig til ro. Kvaliteten matcher Canons EF-S-objektiv på 17-85 mm. Det er likevel en del vignettering på 17 mm ved full blender. Den forsvinner allerede rundt F4.0 og er for øvrig ikke så gal. Fortegningen er fint under kontroll. Skarpheten er pen i midten, men synker en del ut mot kanter og hjørner. På alle brennvidder vinner man mye på å blende ned til F5.6 i stedet for å kjøre på full blender, noe som ikke er helt unormalt for et objektiv av denne typen.

Konklusjon

Sigmas 17-70mm er et presentabelt objektiv som fungerer utmerket. Det er bildestabilisering og lydløs fokusmotor. Både pris- og kvalitetsmessig ligger det på nivå med Canon EF-S 17-85mm, og det gjør det vanskelig å finne argumenter for å kjøpe uoriginalt.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma