Sigma 24-105mm F4.0 DG OS HSM A

Det allsidige objektivet passer til både full-frame- og APS-C-kameraer og tegner skarpt. Dessverre må du leve med et par objektivfeil.

#Objektiv #Sigma
8.4

Objektivet her er bygget til full-frame-kameraer, men kan også brukes på kameraer med APS-C-sensor, hvor brennvidden tilsvarer 38-168 mm. Vi har testet det til Canon på et full-frame-kamera, og når det gjelder skarpheten er vi fornøyde. Faktisk tegner det en anelse skarpere enn Canons tilsvarende optikk, EF 24-105mm F4.0L IS USM. Ved full blender på F4.0 blir hjørnene likevel litt uskarpe med Sigmaoptikken. Den fortegner en del ved kraftigste vidvinkel, men allerede fra 35 mm ses det bare minimal tønnefortegning. Det svakeste punktet er den kraftige vignetteringen ved full blender, som likevel forsvinner allerede på F5.6. Det er bildestabilisering, intern fokusering samt en rask og lydløs autofokus. Ved F4.0 får man en grei uskarp bakgrunn, men det er på F8.0 at objektivet gir den beste skarpheten og minst vignettering. Sammen med objektivet får du en veske samt en solid motlysblender. Canons optikk, som er like bra, er rundt 500 kroner billigere enn det nye Sigma-objektivet.

Konklusjon

Skarpheten er bra med dette Sigma-objektivet, som både er lyssterkt og dekker et stort brennviddeområde. Fortegningen er ganske kraftig ved 24 mm, og vignetteringen er kraftig ved F4.0. Det er lekkert bygd men prisen er litt høy.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma