Tamron 18-270mm F3.5-6.3 Di II VC PZD

Objektivet er ikke tettet og føles billigere i materialvalget enn originalobjektivene, men fatningen er av metall, og Tamron gir fem års garanti.

#Objektiv #Tamron
8.4

Tamron fikk i denne testen den utakknemlige oppgaven å stille opp mot de to fremragende Nikon-objektivene, men klarte den utfordringen imponerende godt. Til halve prisen får du her en optikk som er mindre og lettere enn Nikons 18-200mm, og allikevel leverer den nesten like kraftig tele som den store på 18-300mm. Vi har tidligere testet objektivet i utgaven til Canon, hvor autofokusen skuffet, men på Nikon-versjonen kjørte det nesten på nivå med testvinneren, og så er 18-270mm vel å merke også lydløs. Til gjengjeld kan man ikke etterfokusere manuelt, hvis man ikke er enig med autofokusen. Den optiske bildestabiliseringen er god, tilsvarende cirka tre lukkertrinn. Objektivet er ikke tettet og føles billigere i materialvalget enn originalobjektivene, men fatningen er av metall, og Tamron gir fem års garanti. Det er en knapp til å avbryte fokus og bildestabilisering samt lås.
Vi har gittt middels karakter for skarphet. Det skjuler at den er meget fin på F8.0, men på full blender er den testens dårligste. Vignettering og fortegning er fint under kontroll, noe som er bra, fordi disse feilkildene fra uoriginale objektiver rettes ikke opp i kameraene. Det er nemlig kun mulig med originale optikker på kamerahuset. Vi ender på en tredjeplass, men til prisen er dette objektivet helt i orden.

Konklusjon

Tamron fyller mindre enn den minste Nikon i testen og har nesten like mye tele som den store
– til halv pris. Skarpheten er
dårligere, men forskjellene er ikke så voldsomt store.

Spesifikasjoner

Merke
Tamron