Capture One Pro 7

Her er markedets mest profesjonelle raw-konverter. I forhold til forgjengeren er tempoet satt opp, og programmet gjenkjenner kameraet.

#Program #Capture One
9.1

Capture One har lenge ligget helt først i feltet når det handler om å levere en profesjonell raw-konvertering. Men Capture One Pro 7 er allikevel på mange måter et kvantesprang fremover i forhold til forgjengeren Pro 6. Nå inneholder programmet profiler til mange
kameraer og objektiver. Dette er en stor fordel når bildestøy skal reduseres, når man skal rette vignettering med mer. Det er også blitt lettere å tilføre de samme justeringene til et stort antall like bilder, på samme måte som backup og eksport av behandlede bilder er blitt effektivisert. Samtidig er tempoet i bildeprosessoren satt kraftig i været, så man kan arbeide med mange tunge filer samtidig.
Svart-hvitt-konvertering fungerer glimrende, og det samme gjør HDR-justeringen, der man med bare to glideknapper kan få frem detaljene i både utbrente høylys og i tunge skygger. Har man
allerede en tidligere Pro-utgave av Capture One, er prisen for programmet nede i 529 kroner, og det er en god investering.

Konklusjon

Markedets mest profesjonelle raw-konverter arbeider raskt, og det er enkelt å tilføre mange bilder de samme justeringene. Det er et hav av kamera- og objektivprofiler innebygd, som fjerner f.eks. støy og vignettering effektivt.

Spesifikasjoner

Merke
Capture One