Corel AfterShot Pro

AfterShot Pro har et godt opprettingsverktøy og er programmert med automatisk objektivkorreksjon, som ut fra bildets exif-data korrigerer fortegning og vignettering fint, i hvert fall på de objektivene vi hadde brukt i testen.

av Utstyrsguiden #Program #Corel
7.4

Hvis du har lurt på hvorfor vi ikke har med den klassiske Bibble-rawkonverteren i testen, så er svaret her. Corel har kjøpt Bibble, og After­Shot Pro er en direkte fortsettelse av Bibble 5 PRO. Programmet bruker lang tid på at starte opp, men når det kjører, foretas konverteringene raskt og uproblematisk. Det er ekstremt oversiktlig og enkelt å arbeide med, selv på mindre skjermer. Knappene viser ikke bare i tekst, men også i utforming, hvilken effekt det har å benytte seg av dem. AfterShot Pro har et godt opprettingsverktøy og er programmert med automatisk objektivkorreksjon, som ut fra bildets exif-data korrigerer fortegning og vignettering fint, i hvert fall på de objektivene vi hadde brukt i testen. I tillegg er det, som på andre gode programmer, mulig å gå inn og korrigere i deler av bildet. Enkle motiver klarer programmet helt utmerket, men de mer ekstreme filene kniper det litt mer med. Våre feileksponerte testtavler slapp Corel ikke så godt fra, først og fremst på grunn av støyreduksjonen, som lå et godt stykke unna de beste. Dessuten trekker det ned at det er tungvint å arbeide med Clone Stamp Tool, der man unødig ønsker å arbeide i lag. I tillegg er det vanskelig å lagre eller eksportere en fil under et nytt navn. Man kan heller ikke lagre filene sine i DNG-format.

Conclusion

AfterShot Pro fra Corel kan være et godt valg til raw-konvertering hvis du arbeider i Linux eller på en liten skjerm, f.eks. på en bærbar maskin. Til vanlig bruk kan du få et bedre program for færre kroner.

Spesifikasjoner

Merke
Corel