Phase One Capture One Pro 7

Vi hadde forventet konvertering i toppkvalitet fra Capture One, som likevel overrasket med en gjennomsnittlig prestasjon når det kom til korn og til å hente fram detaljer i skygger og høylys.

#Program #Phase One
8.5

Capture One Pro er studiofotografenes favoritt. Her kan man, som i Lightroom, gjøre tethered fotografering, altså knipse direkte fra kamera til datamaskin og legge inn presets i raw-konverteringen, så bildene nærmest er klar til bruk med det samme. Man kan få bildene trådløst overført til iPad samtidig. Capture One virker også fint som vanlig raw-konverter. Man må være forberedt på en ganske bratt læringskurve, som ikke blir enklere av at sentrale funksjoner må klikkes frem i forskjellige vinduer. Bruker man to skjermer, kan man trekke vinduene over i skjerm to. Det er praktisk. Den bratte læringskurven betyr likevel også at når man mestrer programmet, gir det mange muligheter. Vi hadde forventet konvertering i toppkvalitet fra Capture One, som likevel overrasket med en gjennomsnittlig prestasjon når det kom til korn og til å hente fram detaljer i skygger og høylys. Til gjengjeld er mulighetene for å gi ekstra skarphet særdeles gode, uten at det kommer synlige bivirkninger som skygger i overganger mellom lyst og mørkt. Databasen er godt oppdatert med kameraer og objektiver fra særlig Canon og Nikon. Capture One fås i en lett nedtonet utgave kalt Capture One Express, til svært rimelige 390 kroner. Man må da unnvære f.eks. fjernstyrt fotografering.

Konklusjon

Som karakterene avslører, er dette snakk om et virkelig godt program, men som er vanskelig å mestre, og som er ganske dyrt. Det er avansert og har gode muligheter for å gi bildene ekstra skarphet på en grei måte.

Spesifikasjoner

Merke
Phase One