Picturecode Photo Ninja 1.1.2

PictureCode slo seg opprinnelig opp på støyreduksjonsprogrammet Noise Ninja, og det er da også Photo Ninjas sterkeste side.

av Utstyrsguiden #Program #PictureCode
7.0

Man kan installere Photo Ninja og prøve det, men vil man ha bildene sine ut som jpeg, må man enten kjøpe det eller skriftlig be om å få en 14 dagers prøvelisens. Brukersnittet er litt primitivt. All tekst, selv skiftet mellom browser og Editor, er skrevet med de samme små bokstaver, og det tar fem ganger så lang tid å åpne et bilde og komme i gang som med de andre programmer. Stort raskere går det ikke underveis. Når man har foretatt en innstilling, skjer det ingenting et par sekunderunder, hvorpå bildet begynner å oppdatere fra bildemidten i grove firkanter ut mot hjørnene. At programmet er presset, viste seg dessuten på den måten at det gikk ned med jevne mellomrom. PictureCode slo seg opprinnelig opp på støyreduksjonsprogrammet Noise Ninja, og det er da også Photo Ninjas sterkeste side. Vi kunne lysne mørke
partier betydelig uten at det gikk ut over gjengivelsen av svart, og samtidig var støyreduksjonen nesten like effektiv som Adobes. Manuell oppretting av vignettering er ganske vanskelig å styre. Her må man justere styrken mellom bildemidten og hjørnene. Det er en automatisk funksjon, og man kan selv lære opp programmet ved å lagre en profil for kameraet og forskjellige brennvidder. Det burde være lett bare å rette en litt skjev horisont, men det er det ikke.

Conclusion

Man kan utmerket konvertere raw-filer med Photo Ninja, men det er litt av en kamp. PictureCodes støyreduksjon imponerte oss, men alt i alt er prisen for høy og arbeidsflyten for langsom til at det blir bra.

Spesifikasjoner

Merke
PictureCode