Brother DCP-J752DW

Multiskriveren ligger i Brothers avanserte ende. Her får man en allsidig maskin med gode funksjoner. Hastighet og bildekvalitet skulle være forbedret. Vi er ikke helt enige.

#Fotoskrivere #Brother
7.8

Brother satser heller på multifunksjonsmaskiner enn dedikerte fotoskrivere, og DCP-J752DW er den siste i rekken. Maskinen tar ikke mye plass på bordet. Den har en mattsvart overflate, og fronten domineres av betjeningsmodulen, som inneholder en berøringsfølsom fargeskjerm på 2,7 tommer. Derfra styres alle funksjoner. Modulen kan vippes opp, så synsvinkelen passer, uansett om man sitter eller står. Skjermen reagerer raskt ved berøring, og menyen er lett å finne frem i. Det er også her man får tilgang til de trådløse mulighetene. DCP-J752DW kan nemlig, i likhet med stort sett alle nye multiskrivere, skrive ut trådløst og rett fra den såkalte skyen. I dette tilfellet kan man f.eks. skrive ut rett fra f.eks. Flickr eller Google Drive. Har man en smarttelefonen, kan man hente den gratis appen Brother Print & Scan og skrive ut rett fra telefonen. Det virker fint.

Lange utskriftstider

DCP-J752DW bruker fire fargepatroner – cyan, gul, magenta og svart, som man lett skifter ut ved å åpne luken til høyre på skriverens forside. Det er en fiks løsning, i motsetning til skrivere hvor man må åpne hele lokket og la skriverhodet komme frem. Når det gjelder hastighet, er maskinen likevel mindre smart. Da vi skrev ut testarket vårt i A4, tok det oss over fire minutter å skrive ut i beste kvalitet. Ved innstillingen Fin gikk tiden ned rundt to minutter, mens den ved Normal var 47 sekunder. Men da hadde bildekvaliteten også sunket kraftig. Man bør absolutt smøre seg med tålmodighet og velge den beste innstillingen for å få den beste fargegjengivelsen. Allikevel er bildekvaliteten skuffende. Fargene er generelt svake. Det gjelder særlig hudtoner og grønne nyanser, mens blå står fint. Detaljgjengivelsen er heller ikke optimal.
DCP-J752DW kan skanne i 1200 x 2400 ppi. Det tok to minutter og 24 sekunder å skanne vårt A4-testark i en oppløsning på 1200 x 1200 ppi. Det er fint, og kvaliteten er godkjent.

Konklusjon

Brother DCP-J752DW byr på mange fine funksjoner til en akseptabel pris, og brukervennligheten er god. Det gjelder f.eks. de trådløse mulighetene. Dessverre er utskrifts­tidene lange, noe som ville vært akseptabelt hvis bildekvaliteten var optimal. Det er den dessverre ikke. Vi savner mer fart i fargene, og detaljgjengivelsen kunne vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
Brother