Brother MFC-J4510DW

Ny måte å føre inn fotopapiret i maskinen på skal gjøre det en del raskere å skrive ut blinkskuddene sine. Vi tester om det stemmer, og om bildekvaliteten henger med.

#Fotoskrivere #Brother
8.6

MFC-J4510DW er den første multiskriveren i Brothers nye serie Print 3.0. Det spesielle med serien er at man her skriver ut i den andre retningen av papiret enn normalt, altså i breddeformat eller landskap. Det skal ifølge produsenten gjøre det langt raskere å skrive ut.
Selve skriveren er i en mer stilren design i to farger enn vi tradisjonelt ser fra Brother. Man kunne fristes til å mene at de er kraftig inspirerte av Canons PIXMA-serie, både når det gjelder design, men også de runde hjørnene. Resultatet er likevel fortsatt mer klumsete her. Modellen bruker fire separate blekkpatroner, og vi testet den med produsentens Innobella-blekk og Premium Plus Glossy Photo Paper.
Man innfører fotopapiret i bunnen av skriveren. Det krever at man trekker papirskuffen helt ut. Det er klønete hvis man bare har en enkel utskrift, men smart til en bunke.
Mens modellen skriver ut bildet vårt, er den ikke lydløs. Den bråker ikke, men man kan høre den tydelig. Når vi ville skrive ut bilder i breddeformat, kappet skriveren litt av i sidene, selv om vi justerte til breddeformat i både driver og i programvare. Løsningen var å rotere testarket, men det var en svært uhensiktsmessig metode. Da gikk det mye bedre når testarket i stedet var i høydeformat eller Portrett.
A4-bilder tok drøye to og et halvt minutt å skrive ut i gjennomsnitt, noe som ikke er racerfart. Til gjengjeld ble resultatet ganske fint. Det gjelder særlig hudtoner, som fremstår naturlige og med glød. Fargemetningen er kraftig, og det er glimrende tegning i detaljer. Svart kunne godt vært litt mer intens, men den er bestått, og det er ikke noe fargestikk. Kontrasten er også i orden, og det samme med skarpheten.
Det er smart at man kan skrive ut bilder trådløst via wi-fi fra mobile enheter som f.eks.
iPhone og iPad. En annen fordel er at man kan koble opp til flere sosiale medier, så man får muligheten til å skrive ut og skanne bilder direkte til en Facebook- og Flickr-konto.

Konklusjon

Skriveren har en mer stilren design enn hva vi vanligvis ser hos Brother, men den ser likevel fortsatt klossete ut. Den skriver ut svært flotte bilder i et moderat tempo, men det er en del utfordringer når det gjelder brukervennligheten, og vi fikk derfor mange feilutskrifter. Pluss for trådløse utskrifter, norsk meny og oppkobling til flere sosiale medier.

Spesifikasjoner

Merke
Brother