Brother MFC-J6720DW

Du kan både skrive ut og skanne i A3, og det er gode trådløse muligheter til en fin pris. Skriveren er likevel mer egnet til kontoret enn fotoentusiasten – og det kan ses på utskriftene.

#Fotoskrivere #Brother
7.7

Noen ganger er utskrifter i A4 for små, og de store halvprofesjonelle A3-skriverne er for dyre. Da er det verdt å vurdere en modell som denne fra Brother, som både kan skrive ut og skanne i store formater. Den er veldig praktisk med to papirskuffer, så en både kan ha A4 og A3 tilgjengelig. Alt gjøres fra forsiden, så den kan stå inntil veggen. Installasjonen er enkel, men dersom man vil skifte fra å skrive ut via kabel til wi-fi, må en gjenta prosessen med installasjonen fra cd-en. Til gjengjeld virker bare den trådløse betjeningen, så man f.eks. kan skrive ut direkte fra smarttelefonen sin uten vanskeligheter. Som utgangspunkt skrives det ut med en ekstra kraftig fargemetning som er for voldsom, så man bør huske å skifte til innstillingen Natur i skriverens driver når man vil skrive ut bilder. Her er fargemetningen en grad for svak, så fargene blir for tamme.

Bildekvalitet med ankepunkter

Dessverre er det ikke det eneste minuset når det handler om bildekvaliteten. Fargene har et generelt gult fargestikk som gjør hudtonene litt unaturlige, mens svart-hvitt-bilder ikke står nøytralt. Skarpheten og kontrasten er fin nok, men selv på bra fotopapir ses det korn i de ensartede flatene, så f.eks. en blå himmel ikke ser helt ren ut. Dessuten bemerket vi en tendens til å etterlate striper fra utskriften i bildet. Det er kjedelig, for skriveren er relativt rask til å skrive ut og jobber stille. Det tok ett minutt og 55 sekunder å skrive ut A4 i fotokvalitet, mens et A3-ark ble gjort på tre minutter og ti sekunder. Et bilde i A4 skannes på ett minutt og seks
sekunder, men kvaliteten er ikke til krevende fotooppgaver, da resultatet lett blir kornete.
Vi hadde også litt tøys med å skrive ut i A3 da vi ofte måtte be skriveren om å prøve en ekstra gang før det ble skrevet ut. Til gjengjeld er prisen rettferdig nok dersom en leter etter en skriver primært til hjemmekontoret, og man en sjelden gang skal skrive ut et bilde i høy kvalitet.

Konklusjon

Denne store skriveren gjør seg bra i rollen som blekkspruter til oppgavene i hjemmekontoret. Du får glede av å kunne skrive ut og skanne i A3, og wi-fi fungerer bra. Du bør likevel ikke kjøpe den dersom formålet er utskrifter av bilder i høyeste kvalitet, for her blir Brother klart overkjørt av konkurrentene på grunn av spesielt fargestikk og korn i utskriftene.

Spesifikasjoner

Merke
Brother