Brother MFC-J680DW

For en drøy tusenlapp får man med MFC-J680DW en arbeidshest som både kan skanne, kopiere, fakse og skrive ut bilder i opp til A4.

av Utstyrsguiden #Fotoskrivere #Brother
7.5

For en drøy tusenlapp får man med MFC-J680DW en arbeidshest som både kan skanne, kopiere, fakse og skrive ut bilder i opp til A4. Brother skal ha ros for den strømlinjeformede svarte og ganske kompakte designen.
Det tar under ett minutt å koble seg på et trådløst nettverk, og deretter er det lett å skrive ut via f.eks. Apples AirPrint, Google Cloud Print eller direkte fra Facebook. Via den berøringsfølsomme skjermen på 2,7 tommer kan man også raskt skanne bilder og lagre dem direkte i f.eks. Dropbox.
Skriveren bruker fire separate blekkpatroner, den har tre papirinntak, og den kan skrive ut på begge sider av et ark. Skriveren bråker, og den rister kraftig mens den skriver ut. Det tok skriveren hele fire minutter og 36 sekunder å skrive ut et A4-bilde i høyeste kvalitet. Her er skarpheten og detaljgraden brukbar, mens fargene har for lite metning og dybde. Også hudtonene blir for gule, mens utskrifter i svart-hvitt mangler dybde i skyggene og mye mer kontrast. Velger man å skrive ut i normal kvalitet, klarer skriveren det på to minutter og tre sekunder, men her er det tydelige streker i lignende fargeflater. Et bilde på 10 x 15 cm ligger i ut-skuffen etter ett minutt og 26 sekunder.
Dersom skriveren primært skal brukes som fotoskriver, bør man ofre noen hundrelapper ekstra og ta en nærmere titt på konkurrentene.

Konklusjon

Det trådløse oppsettet er utrolig enkelt, og man kan skrive ut fra og lagre til de mest vanlige løsningene i nettskyen.
Skriveren er bråkete, fargene er ikke optimale. Svart-hvitt mangler kontrast og realistiske skygger. Bruk noen hundrelapper ekstra på en god fotoskriver.

Spesifikasjoner

Merke
Brother