Canon imagePROGRAF PRO-1000

Kraftgutten i klassen

#Fotoskrivere #Canon
8.8

PRO-1000 er den første skriveren fra Canon som har en rød ring, akkurat som på de profesjonelle objektivene fra firmaet. Skriveren er en velvoksen kar, som krever to røslige personer for å lempe den opp på skrivebordet. 32 kilo og 72 cm på det bredeste. Monstrumet kan til gjengjeld levere utskrifter i A2-størrelse kant til kant, som den klarer å spytte ut på litt over ti minutter. Utskriftene er virkelig fine. Det er dyp fargemetning, hvor alt fra hudtoner til knallrøde blomster framstår flott. Det er over hodet ingen slinger i valsen når det handler om å treffe fargene på vanskelige motiver. Svart-hvite utskrifter er uten fargestikk. Det skyldes at fire av de 12 blekkpatronene er grå og sorte nyanser. En enkelt patron er klarlakk, som påføres oppå fargene. Patronene er solide tanker på 80 milliliter, som skulle holde til 100-600 bilder i A2. Vil du skifte alle, koster det imidlertid noen tusen.

Konklusjon

Fantastisk dype farger og utskrifter uten omveier. Svart-hvitt står også flott og helt uten fargestikk. Og man kan få utskrifter i A2.
Maskinen er kjempestor og monstertung. Også prisen er en tung post i fotobudsjettet, og skal blekket skiftes, må man igjen punge kraftig ut.

Spesifikasjoner

Merke
Canon