Canon PIXMA iX6550

Utskriftene blir imponerende gode til prisen med fin skarphet og fargemetning.

#Fotoskrivere #Canon
8.4

Her får man nydelige utskrifter til veggen for en ytterst rimelig pris. Ikke bare er skriveren billig, vi fant også blekktankene på ni milliliter til meget rimelige 109 kroner stykket. Du trenger til og med ikke så mange, da skriveren klarer seg med fem patroner, nemlig cyan, magenta og gul samt svart og fotosvart. Til gjengjeld er iX6550 strippet for funksjoner og har f.eks. hverken wi-fi, AirPrint eller mulighet for å skrive ut på cd. Installasjon og bruk av denne enkle skriveren var fullstendig uproblematisk. Til gjen-
gjeld skuffer det at iX6550 kun gir mulighet for å jobbe med f.eks. matt, halvmatt, blankt og vanlig papir, men ikke med Canons fine Art-papir. Vi måtte naturligvis prøve allikevel, men selv bilder skrevet ut som gråtoner fikk blåstikk på det lekre Photo-Rag papiret på matt-innstillingen. Skriverdesignen er nydelig, men finishen plastaktig, og oversiden er i en upraktisk speilblank svart, som raskt blir seende støvete ut. Testens billigste skriver har med en dråpestørrelse på 1,0 pikoliter testens fineste blekkdråper og til og med høyeste utskriftsoppløsning. Utskriftene blir imponerende gode til prisen med fin skarphet og fargemetning. Detaljgjengivelsen er god, men ikke helt på nivå med PRO-100. Den største svakheten er et svakt blåstikk, som gir fine blåtoner, men som også ses i gråtoner.

Konklusjon

Testens suverent billigste skriver leverer uten problemer flotte A3-utskrifter. Kan du leve med den plastaktige finishen og uten de trådløse mulighetene, får du mye for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
Canon