Canon PIXMA MG6350

Med bare 14,8 cm i høyden er Canons nye multiskriver en diskret ting å ha på skrivebordet. Allikevel har den seks patroner, skanner, dvd-utskrift og wi-fi.

#Fotoskrivere #Canon
8.9

Mens multiskriverne for bare et par år siden alltid var store og klossete maskiner, er ikke Canon PIXMA MG6350 større enn en vanlig A4-skriver. Bare 14,8 cm måler den i høyden, og det er imponerende lite når man tenker på at skriveren inneholder både skannings- og kopieringsenhet samt et skriverhode og hele seks separate patroner. Dermed følger Canon en trend, der HP akkurat nå er ledende med sine bare ti cm høye modeller, som f.eks. Envy 110. En grunn til at MG6350 kan gjøres så kompakt, er at Canon har sløyfet det tradisjonelle, loddrette papirinntaket bakerst på skriveren. I stedet har MG6350 to vannrette pa­­­­­­­pir­­skuffer fremst, der den øverste er til fotopapir og den nederste til vanlige A4-ark. Designen er smart, men i forhold til tidligere modeller er det blitt litt mer trøblete å mate maskinen med papir og skifte blekkpatroner.

Mange trådløse muligheter

PIXMA MG6350 har innebygd wi-fi, noe som betyr at man kan skrive ut trådløst fra en datamaskin eller fra en smarttelefon eller nettbrett. Størrelsen til tross kan modellen også skrive ut direkte på cd- og dvd-plater. Det gjøres via en diskret skinne i den nederste papirskuffen.
Den medfølgende programvaren er installert på 13 minutter og 20 sekunder, og MG6350 bruker bare to minutter og åtte sekunder på å skrive ut et A4-bilde til kanten i høyeste kvalitet. Et 10 x 15-bilde tar ett minutt og 15 sekunder å skrive ut, og det er også fint.
Modellen skriver ut med en dråpestørrelse på en pikoliter, og fargene er naturlige med en flott metningsgrad. Også kontrasten er god, og svart-hvite utskrifter står svært flott med varierte gråtoner uten fargestikk. Skarpheten er også fin, men uten å være på topp, så det skinner igjennom at denne modellen tross alt er en multiskriver, og ikke en av Canons profesjonelle Pro-skrivere. Multiskriveren støtter dupleksutskrifter, og kan både kopiere og skanne, og her tar
det modellen 12 sekunder å
skanne et A4-bilde. En automatisk på-og av-funksjon sørger for at skriveren går i dvale når den ikke er i bruk.

Konklusjon

PIXMA MG6350 leverer svært flotte utskrifter i et rask tempo med varme, naturlige farger og en fin kontrast. Skriverdesignen er ekstremt kompakt, men denne designen betyr også at det er litt vanskelig å legge papir i modellen og skifte blekkpatroner. Til denne prisen er MG6350 likevel litt av et funn.

Spesifikasjoner

Merke
Canon