Canon PIXMA PRO-100

PRO-100 er den billigste og den raskeste i Canons serie som kan skrive ut i A3+. Den er dobbelt så rask som toppmodellen, men kan den henge med på bildekvaliteten?

#Fotoskrivere #Canon
8.8

PIXMA PRO-100 er den minste av Canons nye toppmodeller til utskrifter i A3+. Den avløser PIXMA Pro9000 Mark II og er utstyrt med åtte patroner med fargestoffbasert blekk av typen ChromaLife, som man f.eks. også kjenner fra Canons mange multiskrivere. Herav inneholder tre av dem monokrome blekktyper, som er tilpasset utskrifter i svart-hvitt. Til sammenligning har PRO-10 ti patroner og PRO-1 hele 12 – begge med dyrt, pigmentert blekk, som gir en jevnere overflate som egner seg godt til utstillingsbruk. PRO-100 er da også cirka 1500 kroner billigere enn PRO-10, men det betyr ikke at utskriftskvaliteten ikke er i orden. Den er nemlig ganske fin, særlig når man skriver ut på blankt og halvblankt papir. Velger man å skrive ut på matt papir og eksklusive papirtyper, kommer ikke fargene helt til sin rett. Her klarer de dyrere modellene PRO-1 og PRO-10 seg bedre, noe som henger sammen med de annerledes blekktypene og antall fargepatroner.

Grå krever et hav av fargepatroner

Fargene er generelt gode, men virker litt kjøligere enn når man skriver ut på de store modellene. Det ses særlig på hudtonene. Skriver man ut svart-hvitt på matt papir, må man huske å velge gråtoner i skriverdriveren, så man får det optimale ut av blekket. Utskriftene står nemlig rent og pent helt uten fargestikk, takket være maskinens tre egne gråtonepatroner. I forhold til skarphet og detaljgjengivelse klarer PRO-100 seg riktig så flott i denne testen.
Når det gjelder hastighet, er PRO-100 vesentlig raskere enn de to store modellene. Det tok oss fire minutter og 45 sekunder å skrive ut test-arket i A3+, og A3 klares på tre minutter og 44 sekunder. Til sammenligning brukte de to storebrødrene PRO-1 og PRO-10 dobbelt så lang tid på å skrive ut i A3. Forskjellen skyldes at de store modellene skriver ut fra flere patroner med en annen blekktype, der det også legges på et lag klarlakk. Velger man å skrive ut i A4, klarer PRO-100 det på to minutter og tyve sekunder. PRO-100 har wi-fi, så man kan skrive ut trådløst. Det gjør også at den store maskinen er lettere å finne plass til.

Konklusjon

PIXMA PRO-100 leverer svært flotte utskrifter, ikke minst på blankt papir, og vil være et fint valg hvis man sjelden skriver ut på eksklusivt papir. Hvis behovet er motsatt, bør man legge i 1500 kroner ekstra for PRO-10, fordi fargegjengivelsen er bedre, selv om man må leve med litt lengre utskriftstider.

Spesifikasjoner

Merke
Canon