Canon PIXMA PRO-100S

Canon Pixma Pro-100s har fenomenale gråtoner

#Fotoskrivere #Canon
8.8

A3+-skriveren Canon PIXMA PRO-100S er lillebroren til PRO-10S. Den største forskjellen mellom de to er blekktypen, da PRO-100S bruker åtte fargestoffbaserte blekkpatroner, mens PRO-10S bruker ti blekkpatroner med pigmentert blekk. Forskjellen burde spesielt komme til uttrykk i gjengivelsen av gråtoner og svart, men PRO-100S leverer her bilder som er stort sett like flotte. Et annet sted hvor den vinner, er på utskriftshastighet. Modellen skriver ut et A4 i beste kvalitet på 2,01 minutter, og det er dobbelt så raskt som storebroren. Med utskrift i A3+ tar det tre minutter og 44 sekunder å skrive ut et fargebilde til kanten. Den skriver ut med en dråpestørrelse på tre pikoliter i en oppløsning på 4800 x 2400 dpi. Skarpheten er fornuftig, men bildene står ikke like knivskarpt som med PRO-10S. Hudtonene blir en anelse gulaktige, og fargemetningen er et hakk for voldsom etter vår mening. Generelt fremstår fargene allikevel med flott dybde og fin kontrast.

Pixma Pro-100s har tre forskjellige patroner, nemlig grå, lys grå og svart, som spesifikt sørger for at gråtonene blir varierte og helt uten fargestikk. Skriveren kan kobles på et trådløst nettverk, og med de to appene Pixma Printing Solution og Pro Gallery Print, kan man skrive ut rett fra et nettbrett eller en smarttelefon.
Det er glimrende at man kan innstallere forskjellige plug-ins, hvorpå man med Adobe Photoshop lynraskt kan velge den fargeprofilen man vil skrive ut med. På den måten er man sikker på at de fargene man ser på skjermen også er de fargene som opptrer på den ferdige utskriften.
Pro-100S har to papirinntak, og modellen kan også skrive ut på cd/dvd-er, mens man må unnvære skjerm og kortleser.

Konklusjon

Svært flotte svart-hvite utskrifter med et hav av gråtoner. Utskriftstempoet imponerer også, både i A4 og A3+.
Skarpheten kunne gjerne være en tanke bedre, og vi hadde gjerne sett en lcd-skjerm fremfor muligheten til å skrive ut på cd/dvd.

Spesifikasjoner

Merke
Canon