Epson Expression Home XP-415

Den lille og høyst kompakte XP-415 skriver ut bilder direkte fra nettbrett og telefon uansett hvor man befinner seg. Den er ingen racer, men bildekvaliteten er helt klart verdt å vente på.

#Fotoskrivere #Epson
8.6

Den tiden da multiskriveren fylte opp det meste av skrivebordet, er forbi. I dag måler og veier de fleste multiskrivere sjelden over fem kilo, og de kan enkelt plasseres diskret på en hylle i hjemmet. Allikevel er det vanskelig å bli noe annet enn ganske imponert over Epson Expression Home XP-415s kompakte størrelse når man pakker den ut av esken. XP-415 måler 39,0 x 30,0 x 14,5 cm, og vekten er bare 4,3 kilo.
Modellen fås i både svart og hvit.
Skriveren er enkel å koble på hjemmets trådløse nettverk. Den kan også skrive ut direkte fra smarttelefoner og nettbrett via iPrint-appen, og er man på farten ute i verden, kan man e-maile dokumenter eller bilder direkte til skriveren og se bildene sine ligge i skriverens uthylle når man kommer hjem. Med funksjonen Scan-to-Cloud kan man også lagre skannede dokumenter direkte i en cloud-tjeneste som f.eks. Dropbox, og skriveren er kompatibel med både Google Cloud Print og Apples AirPrint.
Er det enkelt og raskt å utnytte skriverens trådløse muligheter, må man på den annen side smøre seg med tålmodighet når man venter på utskriftene. Hele fem minutter og 34 sekunder bruker skriveren på å levere et A4-foto til kanten i beste kvalitet. Velger man den nest beste kvaliteten, klarer XP-415 oppgaven på tre minutter og fem sekunder, men her er utskriftene generelt en tanke mer kornete.

Flotte hudtoner

Bildekvaliteten i beste kvalitet er likevel verdt å vente på, der fargene er naturlige med en fin metning, mens også detaljgraden er ganske flott. Kontrasten i motivene blir derimot ofte et hakk for voldsom, mens hudtonene på den annen side er svært flotte. Svart-hvite bilder har tendens til å inneholde en svak, gylden tone.
Modellen bruker fire separate blekkpatroner av typen Epson Claria-Home med en dråpestørrelse på 3,0 pikoliter. Den skriver ut i en oppløsning på opptil 5760 x 1440 dpi.

Konklusjon

Epson XP-415 er full av fine trådløse funksjoner, som gjør det enkelt og raskt å skrive ut fra datamaskin og telefon. Multi-
skriveren leverer godkjente skanninger og kopier, og utskriftskvaliteten er fornuftig med realistiske og fint mettede farger samt en god detaljgrad. Svakeste punkt er det langsomme tempoet når man skriver ut i beste kvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Epson