Epson Expression Photo XP-850

Den nye toppmodellen fra Epson er 40 prosent mindre enn tidligere modeller, og det er flott at alt er trådløst. Får multiskriveren det optimale ut av de seks separate blekkpatronene?

#Fotoskrivere #Epson
9.2

Vi skal ikke mer enn et par år tilbake i tid før markedets multiskrivere var noen store, usjarmerende klosser med en vekt på over 12 kilo. Slik er det ikke lenger nå. Epson Expression Photo XP-850 veier bare 8,7 kilo, og produsenten lover at den er 40 prosent mindre enn deres tidligere multiskrivere. Modellen er svært kompakt, og når man begynner å skrive ut kjører den motoriserte utboksen ut fra fronten. Dermed unngår man unødige papirstopp fordi man har glemt å åpne utboksen.

Trådløs fra A til Z

Man kan selvfølgelig koble sammene skriver og datamaskin med en kabel, men dette virker håpløst gammeldags. Skriveren sørger nemlig selv for å finne hjemmets trådløse nettverk, og da er det eneste man må gjøre, å oppgi adgangskoden sin.
Oppretter man seg på Epsons internettjeneste Epson Connect, kan man skrive ut, skanne eller fakse direkte via en e-postadresse som bare brukes av skriveren. I praksis kan man altså skrive ut feriebildene mens man fortsatt befinner seg på den andre siden av jordkloden. Har man en smarttelefon eller en iPad, kan man skrive ut via Apple AirPrint eller Google Cloud Print. Og ved hjelp av Wi-Fi Direct print kan man til og med koble skriveren til andre wi-fi-enheter uten at man trenger å koble skriveren til et trådløst nettverk. Det er smart.
XP-850 bruker seks separate blekkpatroner og skriver ut med en fornuftig dråpestørrelse på 1,5 pikoliter. Bildekvaliteten er imponerende flott med realistiske farger og perfekte hudtoner. Noen vil kanskje ønske seg litt mer fart på fargene, men Epson har heldigvis vektlagt realisme fremfor en fargemettet fantasiverden. Også gråtoner står svært flott med virkelig mange nyanser, særlig i skyggeområdene, som også fremstår helt uten fargestikk. I forhold til profesjonelle fotoskrivere er skarpheten hos XP-850 langt på vei ganske utmerket.
Arbeidstidene er fornuftige, da det bare tar ett minutt og tolv sekunder å skrive ut et A4-bilde til kanten. Man kan også skrive ut på cd eller dvd.

Konklusjon

Epson XP-850 er en ultrakompakt multi-skriver som er proppfull av velfungerende funksjoner, og alt foregår dessuten helt trådløst. Det er også herlig at man kan skrive ut direkte fra e-post eller en smarttelefon. Bildekvaliteten er samtidig helt topp, med naturlige farger og nyanserte gråtoner.

Spesifikasjoner

Merke
Epson