Epson Stylus Photo 1500W

Sammenlignet med PRO-100 heller fargene en tanke mot den kjølige siden, noe som gir renere blått, men ikke så varme hudtoner.

#Fotoskrivere #Epson
8.5

1500W er i matt plast utførelse, og derfor ses ikke støv og fingeravtrykk så tydelig. Det lyktes oss verken å installere skriveren automatisk eller via den medfølgende cd-en. Etter at vi fikk en ny og eldre driver fra Epsons support virket alt fint. Det ga imidlertid utslag på karakteren for brukervennlighet, og det samme gjorde den trege utskriftshastigheten. De seks blekkpatronene på 11 milliliter hver er enkle å skifte ut, og et komplett sett nye patroner koster 624 kroner. Prisen per milliliter ligger dermed nesten på linje med Canon PRO-100. Epson-blekk og papir fås ikke mange steder, men kan bestilles på epson.no med link direkte fra skriverens programvare. Man kan skrive ut på skrivbare cd-er og dvd-er, og skriveren kan inngå som trådløs nettverksskriver. Man kan også skrive ut fra Epsons gratis iPrint app. I programvaren er det mulighet å huke av for Photo Enhance, og det bør man gjøre. Det gir ekstra liv selv i sarte hudtoner. Sammenlignet med PRO-100 heller fargene en tanke mot den kjølige siden, noe som gir renere blått, men ikke så varme hudtoner. Det er meget fine nyanser i både skygger og mellomtoner. Skriver man ut svart-hvitt, er det best å bruke fargeinnstillingen. Velger man gråtoneutskrift, går det ut over mellomtonene, fordi det bare er en svart blekkpatron.

Konklusjon

Kvaliteten ligger tett på Canon PRO-100, og selv om farge-
gjengivelsen ikke er så glødende og tiltalende, er den nøytral og korrekt. 1500W er ikke elegant, men 1200 kroner billigere.

Spesifikasjoner

Merke
Epson