HP ENVY 120 e-All-in-One

Det er virkelig stil over denne elegante multiskriveren. Den kan overføre bilder trådløst via wi-fi, og bildekvaliteten er generelt helt grei. Hudtoner kan likevel være en utfordring.

#Fotoskrivere #HP
8.7

ENVY 120 er en høyst elegant multiskriver i en eksklusiv design med glasslokk til skannerdelen, der man litt utradisjonelt må legge dokumenter med bildesiden opp. Maskinen er bare 11 cm høy. Fronten består av et stort betjeningspanel med en berøringsfølsom fargeskjerm på 4,3 tommer. En motor sørger på en smart måte for å klappe opp fronten når det er en utskrift på vei ut, eller man må legge i papir. Mens den skriver ut, kommer det ut en smal skuff som den ferdige utskriften legger seg på.
Det går raskt å komme i gang, da det bare skal settes to blekkpatroner i modellen, og hele installasjonen foregår både enkelt og intuitivt. Papirinnføring gjøres via en skuff i fronten. Det er ikke alltid nok bare å plassere papiret i skuffen, men man må også selv skyve den inn før skriveren tar tak, og det er uhensiktsmessig. Til gjengjeld er modellen ganske støysvak, noe som virkelig er et stort pluss.

Nydelige farger

Utskriftene fra HP-skriveren er verdt å vente på, og hastigheten er det så bestemt ikke noe galt med. Vi skrev ut i A4-størrelse på HP Premium Plus Glossy. En fotoutskrift i beste kvalitet tar litt over halvannet minutt å få klar, noe som er fullt akseptabelt. Er det færre detaljer, kan hastigheten komme under ett minutt.
Bildene har en fornuftig kvalitet med mettede farger og fin tegning i detaljene. Den har en ren svart, kontrasten er likevel høy, til tider nesten for hard. Hudtonene er utmerkede, men ikke fullt så flotte og realistiske som vi så fra f.eks. konkurrenten Epson Expression Premium XP-605, som koster bare halvparten. Til gjengjeld er skarpheten glimrende hos HP, der alt står knivskarpt.
Under tilkoblingen kan man velge om man vil bruke usb eller wi-fi, så man kan slippe unna ledninger. Skriveren støtter også Apple AirPrint, så man kan skrive ut trådløst direkte fra iPad og iPhone. Man kan også skrive ut bilder fra de mest vanlige minnekorttypene.

Konklusjon

ENVY 120 e-All-In-One er en elegant og støysvak skriver som nærmest pynter opp på skrivebordet. Fargeutskrifter er nydelige, og det er fin skarphet, men hudtoner kunne vært bedre og mer realistiske. Kontrasten er blant de bedre. Trådløse muligheter som wi-fi-utskrift, berøringsfølsom skjerm og en høy grad av brukervennlighet underveis trekker opp.

Spesifikasjoner

Merke
HP