anm_iPhone8pl_01

Apple iPhone 8 Plus

Med nye portrettfunksjoner og en kvalitet som begynner å nærme seg APS-C-kameraene, tar Apple et stort skritt mot å gjøre dette klassiske kameraet overflødig.

#Fototilbehør #Apple
9.1

Apple iPhone 8 Plus er full av funksjoner som kan gi enda bedre portrettbilder. En av de største nyhetene er Portrettlys, som legger innstillinger med forskjellige typer studiobelysning på et portrettbilde. I de fleste situasjoner er effekten minimal. Du kan også gjøre bakgrunnen bak personen svart. Den svarte bakgrunnen stiller store krav til at markeringen av ansiktet er helt nøyaktig, noe den ikke alltid er.
Vanligvis gir en smarttelefon et lite tiltalende perspektiv med store neser og en altfor skarp bakgrunn, men som på den forrige modellen kan man sette iPhone 8 Plus i portrettilstand, og da bytter kameraet til det andre objektivet, tilsvarende 57 mm F2.8, og i bildedannelsen blir bakgrunnen gjort uskarp. Det fungerer godt og virker også på andre motiver – for eksempel blomster. Bruker du ikke portrettfunksjonen, kan du velge mellom normalobjektivet, som tilsvarer 29 mm F1.8, eller objektivet på 57 mm. Også her blir bildedannelsen virkelig god og leverer fremragende og detaljrike bilder med nydelig kontraststyring. Eksponeringen er fin. Lyse motiver trenger, akkurat som på andre kameraer, litt eks­poneringskompensasjon, noe som er enkelt på en iPhone. Pass deg likevel for utbrente høylys.
Telefonen takler svakt lys flott, for F1.8-objektivet gjør at den kan holde ISO-verdien lav lenger enn det et kamera med kitobjektiv kan, som typisk har en lysstyrke på F3.5. I veldig svakt lys blir det ikke noe støy, men støyreduksjonen er tøff mot bildet. Som alltid er blenderen fast, mens eksponeringen blir justert med lukkertid samt ISO-verdi fra 20 til 1250. Oppløsningen er på 12,2 megapiksler, og med en tredjeparts-app, som Lightroom for mobile, kan du fotografere i råformat.

Konklusjon

Nydelig bildekvalitet med mange detaljer og god kontraststyring, og et eks­tra teleobjektiv gir gode muligheter for portrettbilder.
Du trenger en tredjeparts-app for å fotografere i råformat, og du kan ikke utvide lagringskapasiteten med et minnekort.

Spesifikasjoner

Merke
Apple