iphonex-front-homescreen

Apple iPhone X

Omtalen av iPhone X har vært så massiv at den nesten ikke kunne leve opp til forventningene. Det klarte den, men her ser du om kameradelen gjør det samme.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Apple
9.3

Apple iPhone X markerer tiårsjubileet for iPhone-serien, og amerikanerne har ikke spart på kruttet. Først og fremst er skjermstørrelsen noe helt for seg selv. Større enn iPhone 8 og mindre enn 8 Plus, selv om du får en stor skjerm på 5,8 tommer. Den går fra kant til kant og er av OLED-typen. Det betyr suverene farger og rå kontrast samt en overflod av piksler pr. tomme, og dermed er den forrykende detaljrik.
I tillegg til god ansiktsgjenkjenning, trådløs lading, lynrask prosessor og et velfungerende operativsystem byr X-modellen på en helt ny kameradel. Bildebrikken er større enn tidligere, og det ser man tydelig på bildekvaliteten. Det blir vesentlig flere detaljer i høylys og skygger enn hos konkurrentene. Områder i en lys himmel, som brenner ut hos de fleste andre, beholder viktige detaljer i toppmodellen fra Apple. Bilder av personer tatt i motlys blir så perfekt eksponert at det stadig imponerte oss. Også skarpheten og detalj­graden er forbedret, så det kan være vanskelig å se forskjell på bildene fra telefonen og fra et godt kamera, hvis du ikke ser dem på store utskrifter.
Apple har også andre triks i ermet, for eksempel den nå mye bedre portrettinnstilingen. I tillegg til å skape programvarebasert uskarphet i bakgrunnen, som ofte er ganske overbevisende, er det nå mulig å legge forskjellige lyssimuleringer på bildet med et trykk på skjermen. Mest imponerende er innstillingen «Scenelys – Mono», der portrettet blir gjort svart-hvitt, modellen blir frilagt og bakgrunnen kullsvart. Funksjonene er fortsatt på betastadiet, men virker svært lovende for fremtiden.
Kameradelen i iPhone X er den beste i verden, og sammen med de andre
fordelene sender den karakteren opp på et rekordhøyt nivå.

Konklusjon

Det finnes ikke et bedre mobilkamera på markedet enn det i iPhone X. Bildene er helt suverene, og telefonen er et luksusprodukt fra ende til annen.
Du kan filme i 4K, men enkelte konkurrenter gjør det litt bedre akkurat her. Den store modellen med 256 GB koster hele 12 690 kroner.

Spesifikasjoner

Merke
Apple