ASUS PB278Q

I vår forrige test av skjermer hadde ikke ASUS en modell som var god nok til å være med, Men det har de nå.

#Fototilbehør #Asus
9.0

En flatskjerm består primært av bildepanel, operativsystem med innganger og menysystem, samt design, fot og kabinett. Sistnevnte er diskret på ASUS PB278Q, men er til gjengjeld laget av plast, noe som fremstår som billig.
Når det gjelder operativsystem, er det alt av tilkoblingsmuligheter, inkludert Display-port. ASUS’ menysystem er ikke oversatt til norsk, men har ellers alle de innstillingsmulighetene man kan ønske seg, inkludert sRGB-innstilling, som skjermen dekker 100 prosent.
Strømforbruket ligger stabilt rundt 60 watt. Det er et ganske høyt forbruk, med tilsvarende høy varmeutvikling. Når det kommer til bildekvalitet, vant Dell UltraSharp U2713HM vår forrige stortest av skjermer på 27 tommer, så vi stillte opp ASUS PB278Q ved siden av den.
ASUS var best, med glimrende tegning hele veien fra høylys til skygger og en helt ren gråskala. Også utvalget av farger er glimrende. Fargemetningen var derimot litt vel høy, men til gjengjeld er den lett å justere ned.

Konklusjon

Den litt billige designen og materialvalget betyr at skjermen absolutt ikke er noen pryd på skrivebordet. Til gjengjeld er skjermbildet helt glimrende, og PB278Q kan klart anbefales til bildebehandling av fotosamlingen din.

Spesifikasjoner

Merke
Asus